O aşınma değil hocam benim oda çok toz alıyor o yüzden tozlanmış oralar hep. Makineyi adam akıllı kullanmaya başlasam yerini hazırladım. Rüzgardan tozdan uzak bir yer ayarladım ona. Yerleştirmeden önce bi temizlik yapıcam.Sorundan bağımsız olarak, kafayı taşıyan tekerlerde aşınma gözüküyor yani fazla sıkı, eksantrik somun ile biraz gevşetmen iyi olur.
Prusaslicer'ı komplike bulman ilginç. Aslında 3 tip kullanma profili var. Cura'da ayar alanındaki arama kutusuna ilgili kelimeyi girerek ya da olası başlığın altında ayarlara ulaşırsın.
Nozül tıkansa ya akmaz ya da az akar, akmayınca zaten durum net. Az akınca da baskı uğum uğum olabilir ya da daha soft bir underextrusion olur. Extruder motoru da tak tak ses çıkarır. Her ses tıkanma belirteci değil tabii.
Eki Görüntüle 1086617
Aynı sıcaklıklarda fan kapalı olarak deneme yapayım. Olmaz ise ilk katman sıcaklığını sadece nozülde mi arttırmalıyım yoksa hem nozül hem tabla sıcaklığını mı arttırmalıyım?Yer değiştirince gene de bir gözlemle.
Uçlardan kalkma işi tabla ayarı iyiyken sıcaklık dokunuşu ile çözülür, PLA'da öyle. Sıcaklık dokunuşu fan kapamayı da kapsıyor.
Normal şartlarda olmalı ama tut ki olmadı aklıma gelen 2 çözüm var. Biri saç kurutma makinesi, diğeri de Pritt.
Saç kurutma makinesini, baskı sırasında kalkma görürsen makine çalışırken kalkan yere sıcak hava basıp geri yapıştırmak için kullanabilirsin. Pritt'i köşe bölgelerin tablada geleceği bölgelere local olarak önceden sürebilirsin.
Bu arada Pritt'i ben sadece ABS'de kullandım, PLA'da da işe yarar diye mantık yürütüyorum.
Bastığın tip bir parça için ne raft ne de skirt/brim kullanman normalde gerekmez.
Aynı sıcaklıklarda fan kapalı olarak deneme yapayım. Olmaz ise ilk katman sıcaklığını sadece nozülde mi arttırmalıyım yoksa hem nozül hem tabla sıcaklığını mı arttırmalıyım?
Normalde tabanda az yer kaplayan tutunması güç baskılarda raft gibi çözümler uygulanır diye biliyorum ama ben hayvan gibi parça basarken bile raft kullanmak zorunda kalıyorum. Kaldı ki bu bile yeterli gelmiyor.
Arızalı ise TR'de satışını yapan yerler çözümden sorumlu, değilse teknik destek verme zorunlulukları yok. Makineyi aldığın yer de, filamenti aldığın yer de bir miktar telefonla destek verebilir, firmaların bakışına bağlı. Diğer beklentilerin için çevrende baskı yapan firmalar varsa onlar ile şansını deneyebilirsin.Bu cihazın bir teknik servisi vs. yok mu? Gelse bi kontrol etse makineyi ben mi bir yerde yanlış yapıyorum yoksa makine mi sıkıntılı falan. Ya da gelip makinede doğru ayarlamaları yapıp bana öğretecek bir işletme falan da olabilir. Ücreti karşılığında böyle bir hizmet alabileceğim yer var mı?
Teşekkür ederim.Gözün aydın.
Ben diğer slicerlada genellikle 1, belki 2 katmanda fan kapatıyorum, o da gerekirse. Kapatma yapışmayı kolaylaştırır ama aynı zamanda dipte yığılma yapar, dışa doğru. Ben 4 yaptığımı hatırlamıyorum, belki Chep'in profilindeki ayardır.
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0714/6487/files/3D_Print_IG_14.jpg?v=1502807648
Valla tablayı yükseltmeyi ben de düşündüm ama cesaret edemedim ayarı kaçar bir şey olur diye. 2 haftanın sonunda biraz baskı alayım da sonra bakarım o işe. Şimdilik sıcaklık ile oynayarak kalkmaların olduğu bölgelerde denemeler yapmaya çalışıcam vakit buldukça. Sonuç alamazsam o zaman tablaya bakarım tekrarMasraflı olduğu kesin, ilk katmanların basılışını gözlemlemen sonrasına dair fikir verebilir.
Hep aynı noktalardan kalkma ilgili köşelerdeki tabla ayar tekerleriyle bir tık tablayı yükseltebilirsin, Chep işine hiç girmeden.