Ender 3 V2 bir türlü kaliteli baskı yapmıyor

Eso300

Decapat
Daha fazla  
Geçen hafta ikinci el bir ender 3 V2 aldım anca anca baskı alabilmeye başladım ancak bu baskıların kalitesi hoşuma gitmedi neyi yanlış yapıyorum.

IMG_3742.jpeg

IMG_3748.jpeg

Bu baskıdan sonra sıcaklığını düşürdüm 210 derecede aldım bu baskıyı 200 dereceye düşürdüm ve geri çekme ayarlarını şu şekilde yaptım.
Geri çekme mesafesi 5mm.
Geri çekme hızı 35 mm/sn
Minimum hareket mesafesi 1.5mm
Maksimum geri çekme sayısı 20.
Ayarları bu şekilde yaptıktan sonra bu baskıyı aldım.

IMG_3750.jpeg

IMG_3751.jpeg

IMG_3752.jpeg

Bir de baskıya destek ekledim ve baskı yukarıda gözüktüğü gibi sırt tarafında ve yüzünde oldukça boşluklar mevcut ne yaptıysam düzeltemedim 1 haftadır uğraşıyorum hala daha elde tutulur bir şeyler yapamadım yardımcı olursanız minnettar olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen hafta ikinci el bir ender 3 V2 aldım anca anca baskı alabilmeye başladım ancak bu baskıların kalitesi hoşuma gitmedi neyi yanlış yapıyorum.

Eki Görüntüle 2556744

Eki Görüntüle 2556745

Bu baskıdan sonra sıcaklığını düşürdüm 210 derecede aldım bu baskıyı 200 dereceye düşürdüm ve geri çekme ayarlarını şu şekilde yaptım.
Geri çekme mesafesi 5mm.
Geri çekme hızı 35 mm/sn
Minimum hareket mesafesi 1.5mm
Maksimum geri çekme sayısı 20.
Ayarları bu şekilde yaptıktan sonra bu baskıyı aldım.

Eki Görüntüle 2556748

Eki Görüntüle 2556749

Eki Görüntüle 2556750

Bir de baskıya destek ekledim ve baskı yukarıda gözüktüğü gibi sırt tarafında ve yüzünde oldukça boşluklar mevcut ne yaptıysam düzeltemedim 1 haftadır uğraşıyorum hala daha elde tutulur bir şeyler yapamadım yardımcı olursanız minnettar olurum.
Ender 3 V2 neden aldın ki?
Şimdi yazıcıya yapman gerekenler;
Direct Drive Ekstuder modifiyesi,
Çift Z ekseni (kesinlikle olmalı çünkü V2 modelinde yazıcının sağ kısmı boşta olduğu için sallanır.)
Rulman sıkılığı ve kayış gerginliği kontrol et.
Düzgün kalibre et. Eğer paran varsa BLTouch al.
Bunları yaparsan makine çağ atlar.

Direct Drive ekstuder modifiyesi,
Çift Z ekseni (kesinlikle olmalı çünkü V2 modelinde yazıcının sağ kısmı boşta olduğu için sallanır.)
Düzgün kalibre et. Eğer paran varsa bltouch al.

Bl touch aldım hocam Direct Drive için PLA yumuşuyor esniyor gibi şeyler okudum metal plakasını arıyorum internette bulamadım neden aldım konusuna gelirsek hocam çok uygundu ondan dolayı 2.5a aldım ilk 3d yazıcım peki sizce bu baskılar neden düzgün çıkmamış

Ender 3 V2 ve E3 Pro forumda en çok üzerine yazılan makinelerden, eski konulara göz atman iyi olabilir, öncelik sırası 2020-2021-2022 yılları konuları. Geçmişte açılan V2 konularının çoğuna cevap verdim.

Ender 3 V2 hazır profilleri bazı dilimleyicilerde mevcut, Prusaslicer gibi. Yerinde olsam sıfırdan o profiller üzerinden giderdim.

Under extrusion, stringing, dilimleyici ayar problemleri, malzeme ve extruder kalibrasyon sorunlarından en az birkaçı söz konusu.

Makineye direct drive ya da metal extruder almasan da olur, yatırıma uygun bir printer olmadığı için bence alma zaten, stoğa yakın halde de işini görmesi gerek .

Fanlar stok ise onları 24V 5015 fan ve onlara uygun duct tasarımı ile kullanabilirsin, tabla altında kalın yay ya da silikon blok yoksa stok ince yaylar yerine onlardan alabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Emre Konca çoğu upgrade denemiş. Bakmanı öneririm.

Direct Drive ekstuder modifiyesi,
Düzgün kalibre et. Eğer paran varsa bltouch al.

Adamın bu kadar bütçesi olsa gider Artillery X4 alırdı, niye bu kadar eski bir yazıcıyı upgrade etsinki?

Geri çekme mesafen bowden yazıcı için az, geri çekme mesafesini 8mm, geri çekme hızını 40mms yap. Ayrıca nozzle veya hotendin tıkalı görünüyor, onları aç. Ayrıca slicer olarak orca tavsiye ederim eğer ki ender 3 profili varsa.

Hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız için aldığım kişi çift dişli extruder,cam tabla,silikon tabla yayı bir de Z ekseni mil tutucu eklentilerini yapmış bende 3D touch aldım yine dediğiniz ayarları deneyip aldığım baskıları ekleyeceğim bir de son olarak bu aldığım baskı bayat filamentten olabilir mi aldığım adamdan bir de vakumu açılmış microzey filament aldım vakumu açıldığından dolayı bayat olabilme ihtimali aklıma geldi.

ue.jpg

Evet.

Baskı sırasında PTFE boru 2 uçta bağlı olduğu konnektörler tarafından iyi tutulmuyorsa önce o kısmı çözmen gerek, bu çok önemli. Sonrasında kafaya giren uçta yanma varsa o kısmı tam düz kesmen gerek, tam düz kesemezsen o kısma plastik dolar, ilk kısmı yapmazsan düz kesilmiş ve yanmamış olsa bile aynı sorun gerçekleşir.

Bu tip sorunları varsa ki olması muhtemel önce onları çözmeli sonrasında da e-step ayarı yapman gerek. Ondan sonra makineyi kullanırsan birçok sorunu baştan engellemiş olursun. Bu ve makineye dair birçok detay dediğim yıllarda forumda cevaplandı, forum arama motoru patates ama en azından yıllara göre gelişmiş arama yapılmasına izin veriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı