Ender 3 V2 filament gelmiyor

FMeTT

Decapat
Daha fazla  
Daha önce esun PETG filament ile güzel baskı alıyordum, filamentim bitti ve porima pla + aldım, almaz olaydım. Bu filament ile ilgili bir sorun mu benimle ilgili mi acaba? E-STEP Ayarlarını yeniden ayarladım, akış kalibrasyonunu yeniden ayarladım, noozle değiştirdim, teflon boruyu kestim ama yok baskı sırasında filament Nozzle'dan çıkmıyor. Bir çözüm öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Filamenti itemiyor olabilir veya yeterince ısınmıyor olabilir. Eski filamentinizle yenisini yan yana getirip çakmakla eritmeyi deneyin, eğer arada bariz bir fark varsa ona göre yeniden ayarlayın. Yeni filamentten hiç baskı alamadınız mı?

sabahtan beri hiç baskı alamıyordum eski filamenti taktım ve içi boş küp basmaya başladım yarısında kestim galiba filament ile alakalı dedim eski filamenti yeniden takınca filament çıkmaya başladı şuanda içi boş küp basıyorum sonucu tekrardan yazarım

Problem galiba filament ile ilgili esun marka filamenti taktım ve şuan baskım çok güzel çıkıyor ama porima marka filamentte filament noozledan çıkmıyor. Porima Pişmanlıktır!!

Son düzenleme:
Sabahtan beri hiç baskı alamıyordum eski filamenti taktım ve içi boş küp basmaya başladım yarısında kestim galiba filament ile alakalı dedim eski filamenti yeniden takınca filament çıkmaya başladı şu anda içi boş küp basıyorum sonucu tekrardan yazarım

Problem galiba filament ile ilgili esun marka filamenti taktım ve şu an baskım çok güzel çıkıyor ama porima marka filamentte filament noozledan çıkmıyor. Porima Pişmanlıktır!

Porima marka olan filament özel bir malzeme miydi? Ahşap veya seramik tarzı?

Eski filamenti çıkartıp nozzle sıcaklığını 240 dereceye çıkartıp yaklaşık 10 dakika bekleyin. Daha sonrasında nozzle temizleme iğnesi ile nozzle ı temizleyin. Sorununuz yüksek ihtimalle çözülecektir.

Eski filamenti çıkartıp nozzle sıcaklığını 240 dereceye çıkartıp yaklaşık 10 dakika bekleyin. Daha sonrasında nozzle temizleme iğnesi ile nozzle ı temizleyin. Sorununuz yüksek ihtimalle çözülecektir.
direkt noozle değiştirmiştim fark yok

Arkadaşlar sorunu çözdüm ilk başta sıcaklıktan ve noozle tıkanıklığından sanmıştım ama değilmiş işin özeti şu bu gördüğünüz aparat nedense dönmüyordu inceledikten sonra farkettim bu aparatı tutan sol taraftaki kolu ve arka taraftaki yayı biraz sıktıktan sonra problemim çözüldü ilginiz ve alakanız için teşekkürler.

direkt noozle değiştirmiştim fark yok

Arkadaşlar sorunu çözdüm ilk başta sıcaklıktan ve noozle tıkanıklığından sanmıştım ama değilmiş işin özeti şu bu gördüğünüz aparat nedense dönmüyordu inceledikten sonra farkettim bu aparatı tutan sol taraftaki kolu ve arka taraftaki yayı biraz sıktıktan sonra problemim çözüldü ilginiz ve alakanız için teşekkürler.
Problemim bu değilmiş burası kırılmış ne yapabilirim bu konu ile ilgili acaba ?

Dosya Ekleri

• resim_2022-09-19_190724644.png
    resim_2022-09-19_190724644.png
    943,1 KB · Görüntüleme: 177
  • WhatsApp Image 2022-09-19 at 19.40.22.jpeg
    WhatsApp Image 2022-09-19 at 19.40.22.jpeg
    105,4 KB · Görüntüleme: 182
Son düzenleme:
Muhtemelen yayı fazla sıktığın için o kırık oluşmuş. Yeni bir extruder başlığı alarak sorununu çözebilirsin.
Rulman dönmediği için sıkmam lazımdı büyük ihtimal önceden kırık olduğundan dolayı dönmüyordu bugün 1saat 14 dakika boyunca elimle ittire ittire yeni bir extruder kolu bastım ve şuan yeni bir tane daha extruder kolu basıyorum sorunum çözüldü herkese yeniden teşekkür ederim ilginiz için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı