Ender 3 V2 ilk kurulumda aşırı ses yapıyor

M3K0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, daha bugün elime ulaşan yazıcımın montajını bir rehber video yardımıyla tamamladım. Montaj işlemi sonrasında kalibrasyon yapmak amacıyla "Auto Home" seçeneğine tıkladığımda yazıcıdan aşırı yüksek zorlanma sesi geliyor ve birkaç saniye sonra duruyor fakat ekranda yazı kalıyor. İnternette başkalarının da bu sorunla karşı karşıya kaldığını gördüm fakat kesin çözümü bulamadım. Örnek bir arkadaşın videosu: Örnek Sorun Video. Lütfen, bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Videodaki kişi bant ile bir şeyler yapıyor. Denediniz mi?

Hocam pek bir bilgim yok fakat örnek videosunda galiba sorunu çözüyor.

Arkadaşlar videodaki model 3 benim modelim 3 v2 fakat yine de denedim Switch basılı konumdayken ya da elimde daha da aralık yaparak fakat fayda etmedi

Kendi makinene ait video atman gerek. O işe girişmeden kablo montajlarını tekrar gözden geçir yanlış yere yanlış kabloyu takmış olabilirsin. Ama ondan da önce ekrandan stepper motorları disable edip elle hareket ettir 3 ekseni, eksenlerden en az birini sonuna kadar hareket ettiremiyorsan montajında sıkıntı vardır.

Tekrar kurulum yapacağım fakat şu an daha büyük bir problemle karşı karşıyayım Firmware güncellemek istedim fakat siyah ekranda kaldı ve düzelmiyor

yok hocam 4.22 ana kart ona göre yüklemeyi denedim ama olmadı sd kart biçimlendirdim tekrar denedim olmadı. eski sürüm 1.02 di. ben 1.04 yüklemek istedim böyle oldu.
Firmware sorununu düzelttim ve güncelledim. Yazıcıyı baştan söktüm taktım. Ve autohome başarılı oldu. Fakat tam yazdırma yapacakken maalesef tabla geriye çekildi ve tekrar aynı ses çıktı ve yazıcı durdu daha sonrasında ekran dondu.

Son düzenleme:
Açıp kaparsan ekran düzelebilir ama soruna dair bir video iyi olabilir ya da aldığın yerden yarın destek isteyebilirsin.

Bir ihtimal Y switchin kablosu anakartta ya da motor tarafında gevşek olabilir. Başka olasılık olarak da kablo ya da switchin kendinde sorun vardır. Makine basit olduğundan fantastik sebepler olmuyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…