Ender 3 V2 yazıcı baskıda dalgalanıyor

RichiNixon

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yazıcıdan klein bottle adlı test baskısını çıkardım 50mm/s hızda ve kullandığım filament test baskıları için gönderilen filament. Baskıyı yaparken cura programından Support ve adhesion tikini seçtım ilk katmanda sorun yaşamamak için fakat baskının bazı kısımlarında dalgalanma oldu. Bunun neden olduğunu bilmiyorum. Baskı kalitesini arttırmak için önerileriniz nelerdir?

IMG_20230101_161800.jpg

IMG_20230101_161726.jpg

IMG_20230101_161643.jpg

Henüz filament almadım.Yazıfıyla gelen filamenti kullanıyorum.Sanırım cura programında birkaç ayarla düzeltilecek bir şey

Yeni filament geldiğinde deneyip sonucu görücez.Bu arada bl touch ve çift z eksen upgrade sizce gerekli bir şey mi ?Baskı kslitesini çok arttırıyor mu ?

Ben kullanma ihtiyacı duymadım. BL touch'a genelde tabla ayarında zorlananlar yöneliyor.
2. Z eksene niyetlenmiştim ama sonrasında x eksenin sağ kısmındaki brakette sigma profil üzerinde akan tekerleklerden birinin deliğini biraz daha profile yaklaştırarak boşluğu bir miktar almıştım, bana o şekilde yetti.

Yazıcıyla birlikte gelen yaylar o kadar kslitesiz ki bel fıtığı oldum ayarlamaya çalışırken.O yğzden bl touchs yönelmek istedim uğraşmamak için ama ondan önce silikon veya sert yay alıcam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı