Çözüldü Ender 3 V23D baskı çok pürüzlü çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

iCrisland

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 3 yıldır kullandığım Ender 3 V2 cihazımda bir sorunla karşılaştım. Bastığım modelin bir tarafı temizken diğer tarafı çapak ve dikiş iziyle doluydu. Ve 1-2 baskıdır da çok pürüzlü baskılar alıyorum, bunun sebebi ve çözümü ne olabilir?
@Siyah Martı bakabilirseniz sevinirim

20240926_065844.jpg

Bu pürüz olmayan taraf (çok az da olsa pürüz var)

20240926_065833.jpg

Bu da pürüzlü tarafı. Dikiş izi ve çapak dolu.

Çözüm
Filament ve hotend büyük oranda etkiliyor baskıyı. Tıkanıklık olmadığından emin olun. Filamentiniz nemsiz ise iyi olacaktır. PETG veya ucuz filament kullanıyorsanız filamente özgü extra ayarlar çekmeniz gerekecektir çünkü bazı filamentler zor basılıyor.

Ayarlardan geri çekme hızını arttırabilirsiniz bu da kaliteyi arttıracaktır.
Çözümler için teşekkürler. Nozzle'ı değiştireceğim ve cold pull da uygulayacağım. Nozzle ile arada boşluk kalmaması içinde nozzle'ı gevşetip tüpü içeri bastırıp nozzle'ı sıkarak öpüştürmeyi planlıyorum. Orca slicerı da inceleyeceğim. Ayrıca bir sebepte yazıcıyı aldığım ilk zamanlar da filament biriktiği için silikon çorabı sökmem olabilir. Bildiğim kadarıyla sıcaklık dalgalanması yaratabiliyor. Bu da sorunlardan biri olabilir mi?
Çorabı takmadığın taktirde ısı yükselip ulaşmaması gereken barelin üstündeki noktalara ulaşırsa hotendin tıkanır, hem nozzle değiş hemde bi cold pull at 100c de falan ikiside çözülür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı