Ender V3 SE vs Bambu Lab A1 Mini

Maotun209

Hectopat
Daha fazla  
Tekrardan geldim, bu ikisi arasında kaldım. İlk defa yazıcılarla uğraşacağım ama kaliteli baskılar da almak istiyorum. Genelde figür yapacağım ve projelerimde kullanacağım.

@Siyah Martı usta şimdi V3 ke de alabilirim bütçem doğrultusunda ke mi A1 mini mi sence.

Son düzenleme:
Tekrardan geldim, bu ikisi arasında kaldım. İlk defa yazıcılarla uğraşacağım ama kaliteli baskılar da almak istiyorum. Genelde figür yapacağım ve projelerimde kullanacağım.

@Siyah Martı usta şimdi V3 ke de alabilirim bütçem doğrultusunda ke mi A1 mini mi sence.

Ender V3 Ke aldım sorunlar yaşadım. Tabla yamuldu düzeltme ile uğraştım kafadan yanık kokuları geldi, yazıcı açılışta crealty yazısında kaldı. Reddit konularına bak zaten bulaşmazsın. A1 mini de tabla küçük A1 alacaksan al.

Ender V3 ke aldım sorunlar yaşadım. Tabla yamuldu düzeltme ile uğraştım kafadan yanık kokuları geldi, yazıcı açılışta crealty yazısında kaldı. Reddit konularına bak zaten bulaşmazsın. A1 mini de tabla küçük A1 alacaksan al.

Evet zaten az biraz daha bütçem olsa A1 alacağım direkt ama bütçem ancak Miniye yetiyor onunda tablası 18x18x18 sanırım tedirgin oluyorum pişman olurum diye teşekkür ederim yorumun için.

Evet zaten az biraz daha bütçem olsa A1 alacağım direkt ama bütçem ancak Miniye yetiyor onunda tablası 18x18x18 sanırım tedirgin oluyorum pişman olurum diye teşekkür ederim yorumun için.
Bende A1 mini var,henüz alalı 2 hafta oldu. Boyut konusunda bende tedirginlik yaşamıştım. Bütçem yeterli olsa A1 alırdım. Ama şu anda herhangi bir figür veya 18 cm den büyük şeyler basacaksanızda parçalı olarak basıyorsunuz. Özellikle detaylı figürlerde A1 de A1 mini de olsa tek parçada basmıyorlar benim gördüğüm. Birbirine takılabilen parçalardan oluşacak şekilde ayrı ayrı kol bacak vs basıp sonra onları birleştiriyorlar. Bambu A1 mini kurulum,tabla,kalibrasyon ayarları vs çok basit. Kesinlikle hiç bilmeyen biri bile rahatlıkla işin içinden çıkabilir. Tavsiye edebilirim.

Bende A1 mini var, henüz alalı 2 hafta oldu. Boyut konusunda bende tedirginlik yaşamıştım. Bütçem yeterli olsa A1 alırdım. Ama şu anda herhangi bir figür veya 18 Cm'den büyük şeyler basacaksanızda parçalı olarak basıyorsunuz. Özellikle detaylı figürlerde A1 de A1 mini de olsa tek parçada basmıyorlar benim gördüğüm. Birbirine takılabilen parçalardan oluşacak şekilde ayrı ayrı kol bacak vs basıp sonra onları birleştiriyorlar. Bambu A1 mini kurulum, tabla, kalibrasyon ayarları vs çok basit. Kesinlikle hiç bilmeyen biri bile rahatlıkla işin içinden çıkabilir. Tavsiye edebilirim.

Anladım bir de kaliteli sanırım bambu lab yani alınabşilir açıkçası teşekkür ederim yorumun için.

Bende A1 mini var, henüz alalı 2 hafta oldu. Boyut konusunda bende tedirginlik yaşamıştım. Bütçem yeterli olsa A1 alırdım. Ama şu anda herhangi bir figür veya 18 Cm'den büyük şeyler basacaksanızda parçalı olarak basıyorsunuz. Özellikle detaylı figürlerde A1 de A1 mini de olsa tek parçada basmıyorlar benim gördüğüm. Birbirine takılabilen parçalardan oluşacak şekilde ayrı ayrı kol bacak vs basıp sonra onları birleştiriyorlar. Bambu A1 mini kurulum, tabla, kalibrasyon ayarları vs çok basit. Kesinlikle hiç bilmeyen biri bile rahatlıkla işin içinden çıkabilir. Tavsiye edebilirim.

Hangi marka filament kullanıyorsun bir de rica etsem bastığın birkaç ürün gösterir misin mümkünse.

Son düzenleme:
Anladım bir de kaliteli sanırım bambu lab yani alınabşilir açıkçası teşekkür ederim yorumun için.

Hangi marka filament kullanıyorsun bir de rica etsem bastığın birkaç ürün gösterir misin mümkünse.
Bastığım bazı şeyler bunlar. Balkabaklı olanda öyle basit bir boyama da denedim. Ben ilk başta porimanin naturel filamentini kullandım ama o kadar transparan bir filament olduğunu bilmiyordum. Daha sonra başka renklerini de aldım. Ve porima tabla yapıştırıcı spreyi kullandım bazı modellerde.

Dosya Ekleri

• IMG_20240921_131550.jpg
    IMG_20240921_131550.jpg
    32,3 KB · Görüntüleme: 221
  • Photoroom-20240921_131107.png
    Photoroom-20240921_131107.png
    327,8 KB · Görüntüleme: 208
  • Photoroom-20240919_180643.png
    Photoroom-20240919_180643.png
    238,2 KB · Görüntüleme: 222
  • IMG_20240912_235259.jpg
    IMG_20240912_235259.jpg
    207,8 KB · Görüntüleme: 193
  • IMG_20240911_082000.jpg
    IMG_20240911_082000.jpg
    51,3 KB · Görüntüleme: 192
Bastığım bazı şeyler bunlar. Balkabaklı olanda öyle basit bir boyama da denedim. Ben ilk başta porimanin naturel filamentini kullandım ama o kadar transparan bir filament olduğunu bilmiyordum. Daha sonra başka renklerini de aldım. Ve porima tabla yapıştırıcı spreyi kullandım bazı modellerde.

Oldukça güzeller o heykel gibi olanın yüzünde katmanlar fazla belli oluyor onu önlemek için katmak yüksekliğini küçültüyor muyuz o kısımlar da.

FDM makinelerde baskı kalitesinde çok fark olmaz.

KE alma, o Neptune 4 ayarında bir makine, fiyatı ise N4'den daha yüksek. Hotend yapısı K1'e benzediği için sorun da yaşatabilir.

Mini için daha önceki konuda konuşmuştuk, baskı hacmi OK ise alabilirsin, yedek parçası Creality ve Elegoonunki kadar ucuz olmaz.

FDM makinelerde baskı kalitesinde çok fark olmaz.

Ke alma, o neptune 4 ayarında bir makine, fiyatı ise n4'ten daha yüksek. Hotend yapısı k1'e benzediği için sorun da yaşatabilir.

Mini için daha önceki konuda konuşmuştuk, baskı hacmi ok ise alabilirsin, yedek parçası Creality ve elegoonunki kadar ucuz olmaz.

Ucuz olmaz derken arada çok fazla mı fark var yoksa cuzi bir miktar mı ve o ürünler kadar hata yaşatır mı a1 mini?

Ucuz olmaz derken arada çok fazla mı fark var yoksa cuzi bir miktar mı ve o ürünler kadar hata yaşatır mı A1 mini?

Her yazıcının benzer sorunları var. Mesela Creality de nozul tek başına değişirken bambu da kafa ile beraber değişiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı