Engelli olduğumun farkındayım

Yani, forum üzerinden engelli misin bilemem de tahmini olarak farkı söyleyeyim.

Zihinsel engelli bir birey ile ortaokulda aynı sınıftaydık. Sınıfta pantolonunu indirip twerk yapmıştı. Derse devam ettik.

Geçen hafta, merkezde bir zihinsel engelli bireyin "saldırısı" mı desem "tartaklaması" mı desem bilemedim, ona uğradım. Adamı kudurtmuşlar, evden kaçmış dışarıda dolaşıyor. Millete küfür ediyor, ittiriyor, eğleniyor. Beni de ittirdi ve yere düşürdü, seni döverim bak falan diyor. Tamam döversin de özür dilerim, kalkabilir miyim dedim, olmaz önce sana elleyeceğim diye özel bölgelerime atladı.

Bunu normal bir insan yapsa biber gazını yemişti, ama aklı yerinde olmadığından bir şey yapmadım.

Sen olsaydın sonucu farklı olurdu. Sen kendini özürlü diye nitelendirsen de ben öyle görmüyorum, biber gazını suratına basardım.

Umarım açıklayıcı bir örnek olmuştur.

Şu ikinci olayda mesaj moderasyon onayına düşmesin diye yazamadıklarım da var, onları da hayal gücünüze bırakıyorum.

Matematik öğrenemeyene zihinsel engelli diyen eğitim sistemimiz sağ olsun, başarısını yine inanılmaz bir şekilde gösterdi.

Sistem böyle işliyor demek hocam yapacak bir şey yok.

Hocam 4 doktor baktı ve dördü de bu çocuk zihinsel engelli dedi normal bir okulda okumadım zihinsel engelli okulunda okudum ve çok garip çocuklar vardır garip bir durumun içindeydim evet sosyal açıdan berbattım kendimi geliştirdim beyin yapımı geliştirdim ileri görüşlü bir insanım neyin ne olduğunu çabuk anlar kavrar bilirim ki ders için demiyorum bunu derste berbatım hiç de öğrenemedim hocanın dediğini kavrayamaz anlayamaz bir çocuktum.

Şöyle bir resim paylaşayım belki daha net olur.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230929-112742.jpg
    88,1 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20230929-112755.jpg
    90,2 KB · Görüntüleme: 46
Yapılacak şey rapor almamak, sadece eğitimin değil, sistemin ne kadar berbat olduğu zaten belli. Anne babanın bilinçsizliğini hayatın boyunca sen çekeceksin şimdi. Umarım mutlu bir hayat geçirirsin.

Şu an berbat geçiyor sağ ol aslında hocalarda bilinçsiz annemle babama hocalar ısrar ediyor yoksa annem almayacak miş.

Hocam kendinizi böyle üzmeyin siz kendiniz olun. Milletin ne dediği önemli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…