- Makaleler
- 35
Matematik öğrenemeyene zihinsel engelli diyen eğitim sistemimiz sağ olsun, başarısını yine inanılmaz bir şekilde gösterdi.
Matematik öğrenemeyene zihinsel engelli diyen eğitim sistemimiz sağ olsun, başarısını yine inanılmaz bir şekilde gösterdi.
Yani, forum üzerinden engelli misin bilemem de tahmini olarak farkı söyleyeyim.
Zihinsel engelli bir birey ile ortaokulda aynı sınıftaydık. Sınıfta pantolonunu indirip twerk yapmıştı. Derse devam ettik.
Geçen hafta, merkezde bir zihinsel engelli bireyin "saldırısı" mı desem "tartaklaması" mı desem bilemedim, ona uğradım. Adamı kudurtmuşlar, evden kaçmış dışarıda dolaşıyor. Millete küfür ediyor, ittiriyor, eğleniyor. Beni de ittirdi ve yere düşürdü, seni döverim bak falan diyor. Tamam döversin de özür dilerim, kalkabilir miyim dedim, olmaz önce sana elleyeceğim diye özel bölgelerime atladı.
Bunu normal bir insan yapsa biber gazını yemişti, ama aklı yerinde olmadığından bir şey yapmadım.
Sen olsaydın sonucu farklı olurdu. Sen kendini özürlü diye nitelendirsen de ben öyle görmüyorum, biber gazını suratına basardım.
Umarım açıklayıcı bir örnek olmuştur.
Şu ikinci olayda mesaj moderasyon onayına düşmesin diye yazamadıklarım da var, onları da hayal gücünüze bırakıyorum.
Yani, forum üzerinden engelli misin bilemem de tahmini olarak farkı söyleyeyim.
Zihinsel engelli bir birey ile ortaokulda aynı sınıftaydık. Sınıfta pantolonunu indirip twerk yapmıştı. Derse devam ettik.
Geçen hafta, merkezde bir zihinsel engelli bireyin "saldırısı" mı desem "tartaklaması" mı desem bilemedim, ona uğradım. Adamı kudurtmuşlar, evden kaçmış dışarıda dolaşıyor. Millete küfür ediyor, ittiriyor, eğleniyor. Beni de ittirdi ve yere düşürdü, seni döverim bak falan diyor. Tamam döversin de özür dilerim, kalkabilir miyim dedim, olmaz önce sana elleyeceğim diye özel bölgelerime atladı.
Bunu normal bir insan yapsa biber gazını yemişti, ama aklı yerinde olmadığından bir şey yapmadım.
Sen olsaydın sonucu farklı olurdu. Sen kendini özürlü diye nitelendirsen de ben öyle görmüyorum, biber gazını suratına basardım.
Umarım açıklayıcı bir örnek olmuştur.
Şu ikinci olayda mesaj moderasyon onayına düşmesin diye yazamadıklarım da var, onları da hayal gücünüze bırakıyorum.
Yapılacak şey rapor almamak, sadece eğitimin değil, sistemin ne kadar berbat olduğu zaten belli. Anne babanın bilinçsizliğini hayatın boyunca sen çekeceksin şimdi. Umarım mutlu bir hayat geçirirsin.Sistem böyle işliyor demek hocam yapacak bir şey yok.
Yapılacak şey rapor almamak, sadece eğitimin değil, sistemin ne kadar berbat olduğu zaten belli. Anne babanın bilinçsizliğini hayatın boyunca sen çekeceksin şimdi. Umarım mutlu bir hayat geçirirsin.
Mesajları tam okumadım fakat bence başka doktora gitmediysen bir daha görün.Gel bir de onu doktora anlat güzel kardeşim.
Otizmli olabilir misin?
Hocam kendinizi böyle üzmeyin siz kendiniz olun. Milletin ne dediği önemli değil.Şimdi ben zihinsel engelliyim ama engelli olduğumu farkındayım. Araba kullanabiliyorum a noktasından b noktasına gidebiliyorum, kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum. Hastaneye market gibi gibi şeyler ve birçok şeyler daha ama parayı biliyorum. Kafada işlem yapamıyorum, bölme çarpma vs. gibi yazmam var. Noktalama işaretlerine dikkat etmiyorum, bazen dikkat dağınıklığı var. Çok geç algılıyorum, bazı şeyleri ve ben nasıl zihinsel engelli oluyorum? Hadi biraz daha zorlayalım, spor yapıyorum. 70 kiloyum, iri yarı bir vücudum var. Normal insan tipim var, hani böyle engelli olduğun zaman yüzün suratın eğik oluyor ya. Ben de zerre yok birine dediğim de bana gülüyorlar. Sen nasıl zihinsel engellisin diye derdimi de anlatamıyorum, garip bir durumun içindeyim var mı böyle akrabanız arkadaşınız kardeşiniz benim gibi olan?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.