Epic Games Store Kendini Aşıyor!

Ücretsiz oyunlar dağıtarak oyuncuların kalbini kazanmaya devam eden Epic Games Store artık sadece oyun platformu olmayacağını düşündüren açıklamalarda bulundu.

Epic Games Store Kendini Aşıyor!.jpg

Epic Games Store'a Spotify Geldi!​

300 Milyon kullanıcısı olduğu bilinen çevrimiçi dijital oyun dağıtım platformu Epic Games Store rakipleri Steam ve GOG'a karşı farklı bir adım attı. Bugünden Epic Games Store'da müzik ve podcast dinleme uygulaması olan Spotify yer almaya başladı.. Epic Games'in bu hamlesiyle sadece oyun değil farklı uygulamaları de içinde barındıran Microsoft Store veya App Store gibi evrensel çevrimiçi mağaza olma yolunda ilerlemek istedikleri aşikar. Firma platforma süreç içerisinde çok daha fazla uygulamanın geleceğini de belirtmekle birlikte geliştiricilere gelir paylaşımında daha avantajlı olacaklarının sinyalini de verdi. Bu sayede sadece oyun platformlarına değil oyunlar ve uygulamalar sunan diğer evrensel tipteki tüm mağazalara karşı bir rakip olacakları anlamına geliyor. Sizce başarılı olabilirler mi?

Epic Games Store Kendini Aşıyor!2.png

Ülkemizdeki bir kesime ne kadar çok benziyor demi :D
Bilmiyorum, bu kadar oyunu bedava vermek biraz garip geliyor. Daha önce hiç bir kişinin, şirketin herhangi bir şeyi bedavadan önüne koyduğunu gördün mü? Altında sebep aramaya başlıyor insan.

@GNU or NOT

Bilmiyorum, bu kadar oyunu bedava vermek biraz garip geliyor. Daha önce hiç bir kişinin, şirketin herhangi bir şeyi bedavadan önüne koyduğunu gördün mü? Altında sebep aramaya başlıyor insan.

@GNU or NOT
Reklâm parasını oyun vererek harcıyorlar, gayet mantıklı bir hamle. Bunu Steam yapsa kullanıcı sayısı ikiye katlanırdı.

Reklama 10Milyon vereceklerine o 10Milyonu oyunculara dağıtıyorlar ki başarıyorlar da.

@GNU or NOT
Sebebi var tabii ki, para kazanmak. Bakın, gördüğünüz gibi sosyalde bolca konu açılıyor sırf şu bedava oyunlar yüzünden, hep gündemde kalıyor. Eğer böyle oyunları bedavaya vermeselerdi ben dün Satisfactory oyununu Epic değil, Steam üzerinden alacaktım.

Bunlar olmasa kim Steam yerine Epic Games'den alır ki? Anca 15 yıldır Half-Life 3 bekleyenler tepki olarak kullanırdı 😄

@GNU or NOT
Eğer bir tekel varsa ve insanlar senin gibiyse bunu kırması lazım. Sadece kütüphanem var diye steamden alışveriş yapıyor insanlar. İnsanlara bir kütüphane veriyor ki aynı algıyı kırsın. Steamin oyun yapımcılarından aldığı daha yüksek komisyonda işin cabası. Verdiği oyunlarda zaten çok fazla satmış ve daha fazla satamayacak oyunlar hep zaten. Altında bişey aramaya gerek yok.

Bizim marka takıntımız var toplum olarak. Mesela ben gidip Facebook'tan veya Dlive'dan oturup yayın izlemeyi sevemiyoum bir türlü. Twitch daha makul geliyor bunun için. Steam'le Epic arasında dönen olay da buna benziyor. :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı