Epic Games vs Steam

Ben Epic Games daha çok gelişsin diyorum. Steam tekel olmasın. Epic Games beleş oyun veriyor hep Steam cimri vermiyor. Epic Games gelişsin ki Steam zora düşsün. Steam'de verilen en iyi beleş oyun For Honor'du onu da Ubisoft vermişti.

Eki Görüntüle 1570854

Steam cimri veya Epic Games eli bol değil müşteri çekmek için kupon ve oyun veriyor yoksa kimsenin ilk tercihi olmaz ve aralarında cidden performans farki var...

Steam'in olayı beleş oyun değil zaten. İndirimleri çok cazip oluyor mesela Forza Horizon Dying Light, Uncharted, tomb rider, Hitman gibi.
Birde steam daha eski(tecrübeli ve kendini geliştirdiği için zaten bir kitlesi var.
Epic games'in kupon ya da bedava oyunları olmasa yarısınsan fazlasi terkeder.
Ama ben çok takmıyorum epic/steam daha ucuzsa ondan alıyorum sonuçta benim işime geliyor.

Son düzenleme:
Ben Epic Games daha çok gelişsin diyorum. Steam tekel olmasın. Epic Games beleş oyun veriyor hep Steam cimri vermiyor. Epic Games gelişsin ki Steam zora düşsün. Steam'de verilen en iyi beleş oyun For Honor'du onu da Ubisoft vermişti.

Eki Görüntüle 1570854

Ne kadar beleş oyun versende bir Steam olamayacaksın.

Karşılaştırma bile komik. Epic Games Store bir mağaza iken Steam bir platform.

Profilinizin olup kişiselleştirebileceğiniz, pazarda eşya satıp alabileceğiniz, en önemlisi atölye ile mod yükleyebileceğiniz bir yer.

Ayrıca EGS'nin iade sistemi berbat. Xsolla ile iade ediyor idiniz sanırsam, (hala öyle mi bilmem) iade süresi 1 aya kadar çıkıyor. Rezil yani.

Tekelleşmek değil kendine oyuncu çekmeye çalışıyor. Yapımcıyı zorluyor mu sanki? Steam'in parası yok mu oda para versin Epic Games'e gitmesini önlesin oyunu.

Bu bayağı bayağı tekelleşmek. Valve oyunlara Steam özel çıksın diye para vermek yerine oyuncuların oyunu istediği yerden almasına izin veriyor. Örnek olarak bir oyuncu A oyununu Steam, Epic, GOG veya herhangi bir Launcher üzerinden oynayabilir. Ancak Epic oyunları kendine özel yaparak oyunu oynamak isteyen oyuncuları Epic Games kullanmaya mecbur bırakıyor.

Epic Games GTA 6'yı kendi platformuna özel yaparsa Steam o zaman darbeyi yer.

Böyle bir şeyin olması imkansız. GTA çok büyük ve önemli bir marka, Steam kullanıcı sayısı bakımından Epic Store'un çok önünde. Böyle büyük bir markayı tek bir mağazaya özel yapmazlar.

Son düzenleme:
Bu bayağı bayağı tekelleşmek. Valve oyunlara Steam özel çıksın diye para vermek yerine oyuncuların oyunu istediği yerden almasına izin veriyor. Örnek olarak bir oyuncu A oyununu Steam, Epic, GOG veya herhangi bir Launcher üzerinden oynayabilir. Ancak Epic oyunları kendine özel yaparak oyunu oynamak isteyen oyuncuları Epic Games kullanmaya mecbur bırakıyor.

Böyle bir şeyin olması imkansız. GTA çok büyük ve önemli bir marka, Steam kullanıcı sayısı bakımından Epic Store'un çok önünde. Böyle büyük bir markayı tek bir mağazaya özel yapmazlar.
Red Dead Redemption 2 ilk başta Epic Games Store a çıktı. Sonra Steam e geldi.

Ne alaka Ubisoft oyunlarını Epic Games ten alırsan Ubisoft launcherdan da oynayabiliyorsun.

Red Dead Redemption 2 ilk başta Epic Games Store'a çıktı. Sonra Steam'e geldi.

RDR 2 GTA kadar büyük bir marka değil.

Ne alaka Ubisoft oyunlarını Epic Games'ten alırsan Ubisoft Launcher'dan da oynayabiliyorsun.

Haklısın, sadece Ubisoft oyunları Epic özel çıkıyor zaten (!). Ubisoft'un oyunlarının büyük kısmı Steam de var zaten. Kendi Launcher'ı olmayan oyunlar ne olacak peki? Mesela Detroit Become Human, bu oyun ilk geldiğinde Epic Games özeldi ve sadece Epic üzerinden oynanabiliyordu. Birçok firmanında kendi Launcher'ı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı