Ergenlikte sesi geç kalınlaşan var mı?

tmert56

Centipat
Arkadaşlar ben 18 yaşındayım bu sene kazanırsam üniversiteye gideceğim inşallah ama size bir sorum olacak benim sesim son 1 yıldır kısık ve boğuk çıkıyor sesim kalınlaşma evresini tam tamamlayamadı sanırım. Yaşıtlarımın sesi kalın ve gür çıkarken benim sesim onlara nazaran daha az ve ince çıkıyor. Ergenlikten önce böyle bir sorun yoktu sesim gür çıkıyordu ama nasıl olduysa bir anda sesim kısık ve ince çıkmaya başladı. Doktora falanda gittim ergenlik 20 yaşlarına kadar sürer, sesin kendiliğinden kalınlaşır dedi bende pek takmadım. Fakat merak ettiğim bir şey var sizin sesiniz kaç yaşında kalınlaşmaya başladı veya ergenliğe geç girdiniz mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her insanın yapısı farklı olduğu için (özellikle ses teli yapısı) dert etmene gerek yoktur. Fakat genel olarak erkeklerde 20 yaşına kadar sesin sürekli değiştiği biliniyor. Başkasının sesi ergenliğe daha yeni girdiğinde kalınlaşmaya başlar. Fakat sonradan daha da inceye doğru bir yol alabilir. Bu durum ince sesli olandan kalın sesli olan kişiye göre de tam tersi durumda izleyebilir. Bunları dert etmemlisiniz.

Merhaba, ben 16 yaşındayım sesim hep gür çıkmıştır, h^al^a gür. Bu kişiden kişiye farklılık gösterir bir arkadaşımın sesi de dediğiniz gibi kısık ama o da takmıyor. Yani böyle şeyleri takmamak gerek!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı