Ergenlikte diyet

Ergenlik aynı zamanda bedenin fiziki olarak gelişim süreci. Bu süreçte obezseniz elbette zayıflamalısınız ki hormonlarınız düzgün çalışsın. Onun haricinde normal kilodaysanız da durumunuzu korumalı hatta yapabiliyorsanız kas kütlenizi arttırmalısınız. Diyetten kasıt ise beslenme sağlığı fakat bunun ergenliğe özel olduğunu düşünmüyorum yaş fark etmeksizin herkes için önemli. Ama hormonlarınıza ve boyunuza etki edecek diyet çeşitleri de var. O tarz "beslenme türünden" uzak durmalısınız.

Mesela Paleo diyeti. Tamamıyla avcı-toplayıcı diyetini savunuyor. Et, bitki, yemiş, meyve gibi şeyler tüketiyorsunuz fakat fark ettiyseniz süt tüketmiyorsunuz, bakla tüketmiyorsunuz. Kalsiyum açısından çok sığ bir diyet, bunun gibi örneklendirilebilir.

Ergenlik aynı zamanda bedenin fiziki olarak gelişim süreci. Bu süreçte obezseniz elbette zayıflamalısınız ki hormonlarınız düzgün çalışsın. Onun haricinde normal kilodaysanız da durumunuzu korumalı hatta yapabiliyorsanız kas kütlenizi arttırmalısınız. Diyetten kasıt ise beslenme sağlığı fakat bunun ergenliğe özel olduğunu düşünmüyorum yaş fark etmeksizin herkes için önemli. Ama hormonlarınıza ve boyunuza etki edecek diyet çeşitleri de var. O tarz "beslenme türünden" uzak durmalısınız.

Mesela Paleo diyeti. Tamamıyla avcı-toplayıcı diyetini savunuyor. Et, bitki, yemiş, meyve gibi şeyler tüketiyorsunuz fakat fark ettiyseniz süt tüketmiyorsunuz, bakla tüketmiyorsunuz. Kalsiyum açısından çok sığ bir diyet, bunun gibi örneklendirilebilir.
Uzun zamandır abur cubur yemiyorum. Ekmek ise sadece tam buğday yiyorum. Et ve sebze yemekleri yiyorum. Maksimum 1500 kaloriye ulaşabiliyorum.

Uzun zamandır abur cubur yemiyorum. Ekmek ise sadece tam buğday yiyorum. Et ve sebze yemekleri yiyorum. Maksimum 1500 kaloriye ulaşabiliyorum.
Hedefin kaç kalori? Eğer arttırmak istiyorsan ek takviyeler alabilirsin meyveli karışımlar vs. YouTube üzerinde bulunmakta gerçekten öneririm faydalı oluyor sonra kalorisi yüksek ve sağlıklı olan yulafı öneririm.

Güzel kafa sadece diyet ile IDE ayda 6 kilo verdiğim oldu sen günlük kalori miktarından az alırsan zaten otomatik kalori yakıyorsun.
Güzel kafa. Her insanın bünyesi aynı değil. Ayrıca sırf diyet yapmak bence mantıklı da değil. Diyet yapıyorsun, sağlıklı besleniyorsun ama spor yapmıyorsun. Güzel, bayağı güzel kafa.

İştahsızlık ya da doğru yemekleri yememekle ilgili. 1500 kaloriyi fareye verseniz zayıflar(!) öyle az bir kalori. Olayın abur cuburla alakası yok elbette kişiye zararı var fakat kilo alımı tamamıyla alınan kaloriye bağlıdır. Beden ona verdiğiniz 500 kalorilik et ile 500 kalorilik cipsi ayırt edemez ama aynı yağı size verir. Tabii cips sağlığa çok da iyi değildir orası ayrı. Bol kalorili yemek tüketin. Özellikle Doğu Akdeniz mutfağı bu konuda biçilmiş kaftan. Dolma, mantı, sarma, yağlı kebap gibi şeylere yönelin. Tavuk tüketiyorsanız göğüs yemeyin, but yiyin. Çünkü daha yağlıdır, gibi gibi. Yemeklerinize sağlıklı yağlardan katın. Zeytinyağı, tereyağı gibi. Türk mutfağıyla abur cubursuz kilo alımı aşırı kolay.

Güzel kafa. Her insanın bünyesi aynı değil. Ayrıca sırf diyet yapmak bence mantıklı da değil. Diyet yapıyorsun, sağlıklı besleniyorsun ama spor yapmıyorsun. Güzel, bayağı güzel kafa.
Eskişehir’de yaşıyorum. Hava bazen -20 derece oluyor. Nasıl spor yapayım 😂 evde egzersiz yapabiliyorum
İştahsızlık ya da doğru yemekleri yememekle ilgili. 1500 kaloriyi fareye verseniz zayıflar(!) öyle az bir kalori. Olayın abur cuburla alakası yok elbette kişiye zararı var fakat kilo alımı tamamıyla alınan kaloriye bağlıdır. Beden ona verdiğiniz 500 kalorilik et ile 500 kalorilik cipsi ayırt edemez ama aynı yağı size verir. Tabii cips sağlığa çok da iyi değildir orası ayrı. Bol kalorili yemek tüketin. Özellikle Doğu Akdeniz mutfağı bu konuda biçilmiş kaftan. Dolma, mantı, sarma, yağlı kebap gibi. Tavuk tüketiyorsanız göğüs yemeyin, but yiyin. Çünkü daha yağlıdır, gibi gibi. Yemeklerinize sağlıklı yağlardan katın. Zeytinyağı, tereyağ gibi. Türk mutfağıyla abur cubursuz kilo alımı aşırı kolay.
Yağ alımını azaltmaya çalışıyorum. Günde 45-50 gr. Sivilcelerde azalma oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı