Ergenlikteki kötü düşünceler normal mi?

Troll Face

Hectopat
Katılım
14 Nisan 2021
Mesajlar
1.580
Çözümler
5
Merhabalar. Bu konuyu abi ve ablalarımdan yardım almak için açtım.
Öncelikle 15 yaşındayım yaklaşık 9 ay önce ergenliğe girdim ve aklımda hep kötü düşünceler var. Bazen kişisel görünüşümü bazen ise dersleri bazen ise yaptığım günahları günlerce belki de aylarca düşünüyorum. Sizde böyle kötü düşünceler yaşadınız mı? Bunlar geçecek ve eskisi gibi mutlu olabilecek miyim?
Kendimi çok boşlukta hissediyorum :(
 
Düşünecek bir şey bulamadığından “kötü şeyler” düşünüyorsun. Kitap oku, hikaye odaklı oyun oyna, çık biraz gez...
 
Bu normal, dert edilecek bir şey yok. Vücudunuz ve beyniniz, ergenliğin getirdiği yeni bir düzene ayak uydurmaya çalışıyor; ergenliğin getirdiği ruhsal ve hormonsal dengesizlikler nedeniyle de bu (kimine göre garip/tuhaf) düşüncelere kapılmanız normaldir.
 
Moral olan bu. Tanrı/Allah normal ve olması gereken olduğu için seni cezalandırmaz.

Bu düşünceleri ergenliğe vurmak işin basit yanı. Herkesin "kötü" ve toplum tarafından kabul görmeyecek düşünceleri olur, bunu kabul edip bununla yaşamak gerek. İnsanın her şeyden önce kendini tanıması ve neyse "o" olması lazım. Bazı insanların hastalıklı zihinlere, düşüncelere sahip olmalarına büyüdükleri ortam sebebiyet vermiş olabilir, bunu çoğu seri katilde görebiliriz. İnsanın kendini bastırarak kendi olması, orijinal olması mümkün değildir. Bununla yaşamayı öğrenmek gerekir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı