Erkekler mi kadınlar mı daha fazla hakka sahip?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadınların, çocukların, hayvanların, doğanın bu ülke de ki zihniyetler tarafından nasıl bir baskı gördüğünü anlamam için kadın olmama gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen bu ülke de tecavüz edenler de kadınlar, edilen erkekler, şiddet görenler de erkekler. İşiniz gücünüz nafaka olmuş. Bir kadın akşam karanlığında rahatlıkla yürüyebilir mi sokaklarda ? Bırakın kadını, bir erkek bile yüreyemez. Türkiye'de kadınlara karşı yapılan baskı dünya'nın hiçbir yerinde yoktur. Ancak Arabistan gibi ülkelerde vardır.
İşte sizin gibi düşünen vatandaşlar olduğu sürece, bu zihniyetten kitlecek çıkardığınız sürece ne bu forumda ne bir sokakta bir yere varan tartışma yapamayız. Bakın beni forumda tanıyanlar bilir, bunları hep yazdım. Genelleme yapmayı hiç sevmem; yapanları da. Tarafsız bir yazı yazdım ve hemen önüme attığınız argüman tecavüzcü erkekler. Genelleme yapmamayı ne zaman öğreneceksiniz. 40 milyon erkek arasında tecavüz suçuna karışmış erkek oranı kaç ve siz ne sebeple milyonlarca ahlaklı erkeğin hakkına giriyorsunuz. Lütfen, tarafsız bakın ve gerçekleri konuşalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen bu ülke de tecavüz edenler de kadınlar, edilen erkekler, şiddet görenler de erkekler. İşiniz gücünüz nafaka olmuş. Bir kadın akşam karanlığında rahatlıkla yürüyebilir mi sokaklarda? Bırakın kadını, bir erkek bile yüreyemez. Türkiye'de kadınlara karşı yapılan baskı dünya'nın hiçbir yerinde yoktur. Ancak Arabistan gibi ülkelerde vardır.

Ben o kadar çok pisikolojik ve fiziksel oalrak eşinden şiddet gören erkek gördümki. Sadece medyaya yansımıyor. İnternete girin bakın kaç tane haber göreceksiniz. Ve ayrıca evet. Benim bulunduğum bölgede bir kadın akşam dışarı çıkıp rahatça geziyor. (köpekler saldırmazsa tabii :) )

Kadınların, çocukların, hayvanların, doğanın bu ülke de ki zihniyetler tarafından nasıl bir baskı gördüğünü anlamam için kadın olmama gerek yok.
Ne diyeceğimi bilemedim şimdi 😕 Bu ülkede kadınlara olduğu kadar erkeklere de baskı var. Geçim sıkıntısı gibi çoğu şeyde erkek sorumlu tutuluyor. Sizin sadece kadınlar hakkında böyle sesinizi çıkmasını yakın çevrenizdeki bir kadının başka bir erkek tarafından baskıya maruz kaldığına yorumluyorum.

İşte sizin gibi düşünen vatandaşlar olduğu sürece, bu zihniyetten kitlecek çıkardığınız sürece ne bu forumda ne bir sokakta bir yere varan tartışma yapamayız. Bakın beni forumda tanıyanlar bilir, bunları hep yazdım. Genelleme yapmayı hiç sevmem; yapanları da. Tarafsız bir yazı yazdım ve hemen önüme attığınız argüman tecavüzcü erkekler. Genelleme yapmamayı ne zaman öğreneceksiniz. 40 milyon erkek arasında tecavüz suçuna karışmış erkek oranı kaç ve siz ne sebeple milyonlarca ahlaklı erkeğin hakkına giriyorsunuz. Lütfen, tarafsız bakın ve gerçekleri konuşalım.

Genelleme yapmayı ve önyargılı olmam hiçbir zaman. Ama Türkiye'de genel olarak gerçek o ki ataerkil zihniyeti var. Bunun aksini hiçbir şekilde söyleyemez kimse. Ben bu ülke de artık yobaz olan insanlar görmek istemiyorum. Bir konu irdelenecekse o zaman tam olarak irdelensin. Evet bazı kadınlar var ki nafaka için erkekler ile evlenip daha sonra boşanıyorlar. Ben onları savunmuyorum. Ama sizler de burada bazı konular üzerinden genelleme yapmayın. İnsanın iyisi olduğu gibi kötüsüde vardır. Bir oran ile kıyaslarsak eğer, erkekler kadınlardan her türlü daha kötüdür, daha zararlıdır.
Ne diyeceğimi bilemedim şimdi 😕 Bu ülkede kadınlara olduğu kadar erkeklere de baskı var. Geçim sıkıntısı gibi çoğu şeyde erkek sorumlu tutuluyor. Sizin sadece kadınlar hakkında böyle sesinizi çıkmasını yakın çevrenizdeki bir kadının başka bir erkek tarafından baskıya maruz kaldığına yorumluyorum.
Malesef "kadınlara olduğu kadar" değil. Ama var mı ? Evet var. Zorluk çeken erkekler de var. Ama dediğim gibi bir oran ile kıyaslarsak kadınlar her türlü baskıyı yaşıyor bu ülke de. Bununla birlikte iğrenç olan kadınlar da var. Aynı şekilde onlar gibi olan erkekler de var. Ama ezilen taraf daha çok kadındır.

Bana göre feminizm kavramı günümüzde çok yanlış anlaşılıyor. Ve bunu her gün gördüğüm onlarca gönderi arasında tekrar anlıyorum.

Örneğin, erkek ve kadın boşanınca erkek kadına nafaka ödemek zorunda. Şimdi öncelikle, bu çok saçma. Erkek kadına ödüyorsa, kadın da erkeğe ödesin. Her yerde eşitlik diye bağıran kadınlar, burada parayı har hur yiyor.

İkinci olarak, her sene "Dünya Kadınlar Günü" kutlanıyor ancak bir kere bile "Dünya Erkekler Günü" kutlandığını görmedim.

Üçüncü olarak, kadınlar her ay belirli bir dönemden geçiyorlar ve o süre zarfında kendilerine "çok hassasız" diyorlar. Madem hassasınız, bunu dışarıya vurmaya hakkınız yok. Ayrıca bu dönemlerini erkeklerin testislerine ağrı girmesiyle karşılaştırıyorlar. Hepsi 5 gram etmez beyine sahipler :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı