Erkekler neden kas yapmaya meraklı?

Hem vücut geliştirme, hem de dağcılık, hedef atıcılığı gibi sporlarla ilgilenen birisiyim. Eğer karşı cins konusunu bir kenara bırakacak olursak (ki biraz zor :D) spor yapmak hem testosteron salınımı arttırır hem de vücudunda seratonin salgılanmasını sağlar ki bu da mutluluk hormonudur. Yani spor yapmak hayata karşı olan motivasyonunu arttırır. Bunun yanısıra düzenli bir güç kazanımı sağladığı ve vücudunu şekillendirdiği için de insanın kendisine karşı saygısını ve sevgisini arttırır. Bunun gibi bir çok şey daha sıralanabilir. Sadece vücut geliştirme için değil, genel olarak spor yapın, yaptırın.
Teşekkür ederim.

Ya kız düşürme, iyi görünme muhabbetlerini falan geçtim, ben de 2.5 senedir Fitness ile uğraşıyorum 87 kilodan bir ara 66'ya kadar düştüm şuanda yavaş yavaş kas arttırıyorum şuan 70 kiloyum. İlk halimle aramda 17 kg fark var. Yani normal hayatta yürürken otururken kalkarken üstümde 17 kg gereksiz yükle dolaşıyordum gibi görüyorum.

En basit şekilde açıklayacak olursak; karşındaki kadında ortalama bir vücut şekli mi istersin yoksa kum saati şeklinde güzel bir vücut mu?

Bu arada bir sorum daha var siz sokakta çıplak mı dolaşıyorsunuz yahu? Insanlar sizin kaslı olup olmadığınıza nasıl dikkat edecek de ona göre karşı cinsi vb etkileyeceksiniz? Yani karnında kasın olsa onu senden başka kim görüyor ki?
Giydiğiniz kıyafetten ve kalıbınızdan belli oluyor hocam. Kasa diyorlar kasadan anlarsınız:)

Sağlık için yapıyorsa gayet doğaldır.
Kadınların ilgisini çekmek için yapıyorsa şayet şunu sormak istiyorum:
Eğer kaslı kolların ve üçgen vücudun olmasaydı seni sevmeyecek bir kadının ilgisini çekmek için neden çaba veriyorsun ki? Sağlıklı kilodaysan ve vücudundan memnunsan bırak öyle kalsın. Kaslı erkek seven bir zihniyete sahip kadınları seviyorsan orasını bilemem.
Bir de ben 168 boyunda 55 kiloyum kaburgalarım elime geliyor 180 boyundaki biri nasıl 55 kilo oluyor anlayamadım, aşırı sağlıksız geldi bana. Yani eğer sağlık değerlerindeyse ve mutluysa bence yine problem yoktur ama sağlık birinci sırada olmalı.

Artı 7000 TL maaşlı erkek sevdikleri için.
O maaşı sevmişse epey vizyonsuzmuş bahsettiğin kadınlar. 🤣

Sağlık için "fit" olma amacında olanlar doğru olanı yapanlar ancak kasları şişirenlerin çoğu zaman karşı cinsi etkilemek için bunu yaptığını düşünüyorum. Zamanında ben de yaptım, sen de yaptın, o da yaptı. İtiraf edin. :D

Sağlıklığım, güçlüyüm, dinç hissediyorum, düzenli besleniyorum, düzenli spor yapıyorum ve en önemlisi vücuduma iyi bakıyorum.

Aynaya baktığımda bir deri bir kemik ya da yağ torbası görmek yerine gözüme hoş gelen bir vucüt görüyorum.

Rahatsız olanlar sanırım beceremediğinden ya da yeterli iradeye sahip olamadığından rahatsız oluyorlar. Biraz da kıskanıyor olabilirler. :)

Çünkü spor yapmak güzel. Kendine özgüvenin artıyor, sağlığın olumlu etkileniyor, vücudun şekilleniyor. Oturup göbek büyütmek güzel bir şey değil ve sağlıksız.

Spor yapınca mutlu oluyorum ben mesela. Bağırsakla ilgili sorunları olan biri olarak spor yapınca bu sorunları minimuma indiriyorum. Mesela sık sık kabız oluyordum eskiden. Şimdi spor yapmaya başlayınca kabızlık sorunum yok oldu. Hareket etmek önemli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı