Erkeklerde boy uzaması hangi yaş döneminde daha çok?

EmirhanAvc0

Centipat
Daha fazla  
Size soruyorum, büyürken 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 yaslarinizda boy uzama durumunuz nasıldı? En çok boy ne zaman attınız hatırladığınız kadarını anlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
14 yaşından sonra uçuşa geçtim. 15 yaşında bu uçuş devam etti. 17 yaşında durdum.
Tahminimce 14 yaşında 1,64 falandım. 15'de 1,69, 17'de 1,75 olmuşumdur. O civarlardaydım.

Genetiğinize göre değişir.

Genlere ve yediğin içtiğin şeylere göre değişiyor. Benim boyum genellikle yaşıtlarıma kıyasla her daim kısaydı. Bir süredir vitamin ilaçları kullanıyorum boy attığımı hissediyorum ama yine de yaşıtlarıma göre 1,68 boyumla cüce kalıyorum.

Size soruyorum, büyürken 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 yaslarinizda boy uzama durumunuz nasıldı? En çok boy ne zaman attınız hatırladığınız kadarını anlatırsanız sevinirim.
15 yaşımda birden 160 boyumdan 170 oldum. Şuan 17 yaşına az kaldı ve 1.81 oldum hocam

Merhaba, KESİN bir boy yaşı yok herkesin uzaması farklıdır. Size iki örnek vereceğim biri Dennis Rodman kendisinin boy uzamasını internette araştırın bir de kendi dayımdan örnek vereyim. Dayım 20 yaşına kadar 1.65 idi. 21 yaşında 170 cm 22 yaşında ise 187 cm oldu. Anlayacağınız boy uzama yaşı herkese göre değişkendir. Benim şu an 1.71 cm boyum var çok takmıyorum belki uzar belki uzamaz (yaklaşık 12 yaşından beri bu boydayım hahahah)

15 yaşımda birden 160 boyumdan 170 oldum. Şuan 17 yaşına az kaldı ve 1.81 oldum hocam
Ben 15 e Eylül'de giricem şuan 185 boyum ve yasitlarima göre biraz daha geç uzamaya başladım akranlarim ortaokulda boy atarken ben azar azar küçüklükten beri uzadigim gibi uzadim ve erkekler genelde bir anda boy atıyormuş ben öyle birşey yaşamadım şuanda milletin sakalı bıyığı çıkıyor benim gölge gibi biyigim var ergenliğe geç girdigimden şüpheleniyorum bunun bana avantaj yada dezavantajı olurmu?

Merhaba, KESİN bir boy yaşı yok herkesin uzaması farklıdır. Size iki örnek vereceğim biri Dennis Rodman kendisinin boy uzamasını internette araştırın bir de kendi dayımdan örnek vereyim. Dayım 20 yaşına kadar 1.65 idi. 21 yaşında 170 cm 22 yaşında ise 187 cm oldu. Anlayacağınız boy uzama yaşı herkese göre değişkendir. Benim şu an 1.71 cm boyum var çok takmıyorum belki uzar belki uzamaz (yaklaşık 12 yaşından beri bu boydayım hahahah)
Dayının 21 yaşında 1 yılda 17 cm uzadığını yazdığın yeri okuyunca patladım.

Genelde 14-15 yaşlarında pik döneminde yaşarsın. Kişiden kişiye değişir ancak çok aşırı değişmez. 13-14-15-16 bu 4 yaşta yaşarsın diye düşünüyorum.

Dayının 21 yaşında 1 yılda 17 cm uzadığını yazdığın yeri okuyunca patladım.

Genelde 14-15 yaşlarında pik döneminde yaşarsın. Kişiden kişiye değişir ancak çok aşırı değişmez. 13-14-15-16 bu 4 yaşta yaşarsın diye düşünüyorum.
Hocam şahit olduğum konuda yalan söylemiyorum. Adam üniversite hayatı boyunca bizim evde yaşadı. Her gün metre ile boyunu ölçüyordum :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı