Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
@SideWinder bu ülkenin esnafından tut muhalefetine, iktidarına hepsi kendi çıkarları peşinde. Herkes. Sorsan en vatansever onlar, pandemide maskeye zam yapar, çalıştırdığı işçinin maaşından kısar, Suriyeliler kayıtsız, ucuza çalışıyor diye kendi vatandaşını atıp onları alır. Ben muhalefet iyi, yönetim değişse her şey güllük gülistanlık olur demiyorum. Benim dediğim şey bu ülkede eskiden de çok adaletsizlik oldu, çok entrika döndü şimdi de dönüyor. İleride de dönecek. Ben eskiden her şey adildi de demiyorum. O zaman da çok haksızlık, adaletsizlik vardı. Gariban Anadolu çocuğu her daim bir şekilde bu makinenin çarklarında ezilecek, baştakiler krallar gibi yaşamaya devam edecekler. Çok değil, 2010 yıllarında da ülke iyiye gitmiyor muydu? Avrupa'nın en hızlı gelişen ülkesiydik belki de. Refah seviyesi hızla artıyordu. Sonra ne oldu? Her şey tepetaklak düştü. Peki bu düşüşten kim etkilenmedi? Siyasiler ve zenginler. Onlar daha zengin olmaya devam ettiler. Onların refahı artmaya devam etti. Muhalefeti de iktidarı da. Bu hep de böyle olacak bu topraklarda. Hep sen muhafazakarsın, sen ateistsin; sen komünistsin sen faşistsin diye ayrılacak bu insanlar. İnsanların amacı hep ne yapsam şu kerizleri uyutsam olacak. Esnafı da CEO'su da.