Çözüldü ErP ve XMP ayarı sonrası görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tanerdd

Femtopat
Daha fazla  
Dostlarım yeni sistem topladım, sonra anakartım Gigabyte, RAM'lerim 3200.
BIOS'a girdim RAM'lar 2400 MHz'de çalışıyor onu 3200'e çektim. Bir de kasayı kapatınca fare falan acık kalıyor diye ERP'yi disableden enableye getirdim. Kaydettim çıktım şimdi kasa açılıyor, görüntü yok. Bir yardımcı olırsanız çok sevinirm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS versiyonunuz nedir? Bu adres üzerinden son sürüme geçiş yapıp dener misiniz?
Pili çıkarıp elektrikten çekerseniz BIOS sıfırlaması ile eski hali ile açacaktır işlem öncesi bir iki kez açar gibi basın enerji sıfırlansın pili takıp elektriğe bağlayıp açarsınız.

BIOS versiyonunuz nedir? Bu adres üzerinden son sürüme geçiş yapıp dener misiniz?
Pili çıkarıp elektrikten çekerseniz BIOS sıfırlaması ile eski hali ile açacaktır işlem öncesi bir iki kez açar gibi basın enerji sıfırlansın pili takıp elektriğe bağlayıp açarsınız.

Çözüm
Hocam çok teşekkür ederim pili çıkardım taktım eskisi gibi açıldı. Ama bu neden oldu? RAM'leri 3200'e aldığım için mi? Ya da sistemi kapattığımda fare açık kalmasın diye yaptığım ErP ayarından mı? BIOS versiyonum F15 diye hatırlıyorum. Kutunun üstünde de 5000 serisi ile uyumludur yazıyor. İşlemci R5 5500. Şimdi ben RAM'leri 3200'de kullanamiyacak mıyım?

BIOS versiyonunuza bakın derim ona göre yorum yapabiliriz. Bir de belleklerin tam modelini yazarsanız çözüm ararız. Gigabyte anakartlarda geçmişte bellek uyumsuzluğu sorunu yaşamıştım MSI ve ASUS harici bakmıyorum o günden sonra.

Bios en güncel sürüm f15. ramleride aşşağıya ss attım burayada yazıyim. Team T-Force Vulcan Z 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Kırmızı Gaming Ram (TLZRD48G3200HC16F01)
Screenshot_2023-02-15-01-02-48-037_com.incehesap.web.web2.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı