Erzurum Nasıl Bir Oyun?

Kötü bir oyun. Başka oyunlara benzemesi açıkça umurumda değil, birbirine benzeyen bir sürü oyun var. Zaten hayatta kalma oyunu yapıyorsan 5-6 lokasyon şansın var nerede yaparsan yap birine benzeyecek(ormanda geçse birine, okyanusta geçse birine, karlı yerde geçse birine benzeyecek). Fakat bu oyunun kötü olma sebebi gerçekten kötü olması. Sırf biz Türküz bize para verin diye çıkmış bir oyun.
 
Vereceğin paraya değmez neredeyse hiçbir şey yapmıyorsun zaten oyunda bir tane cami, kar, bir de sonsuza kadar yürümek var ben olsam The Long Dark alırım hem daha iyi hem daha ucuz.
 
Dostum bende bu sektörün içindeyim bende bi oyun gelistiricisiyim. Bana kalsa erzurum yürüyüş simulasyonundan ibaret. Envanter sistemi üzerinde bi tık uğraşılmış ama onun dışınsa bi baj ayı geliyor vuruyosun vurus hissiyati bile yok. Fps oyunlarında bizim bi terimimiz var. Crosshairin olduğu yere hic bi sekilde silah konmaz bu odağı dağıtır. Erzurumda silah bildigin ekranin pat ortasinda yapılan çok yanlış şey var. Bir oyun mükemmel olmak zorunda değildir zaten. Ama eleştiriye açık olmak zorundadır ve yapımcılar eleştiriyi kaldıramicaksa bu oyunu yayınlamanın hiç bir mânasi yooook. Jahreine bi yanıt vermişlerdi twitterdan hatırlamıyorum ama baya bi gülmüştüm. Eleştirilerden sonra oyunda birseyleri değiştirmek yerine cevap veriyorlar.Kısacası erzurum 10 üstünden 4 hâla çok eksiği olan bi oyun.
 
Ciddi ciddi yanıtlamışlar bir de. Bu oyunsa ben hayatımda oyun görmemişim.

Erzurum'u en iyi anlatan şey şu: Bu oyunu Ermeni biri Erzurum'la dalga geçmek için yapsa linç edilirdi. Yani oyun o derece kötü, şu anki haliyle yabancı biri yaptı dese adamı linç ederlerdi. Emek bile yok, tamamen hazır assetler kullanılmış.
 
Milli ve dini duyguları sömüren bedava dahi olsa oynamayacağım bir oyun. Yapımcı değerleri sömürmeyi o kadar benimsemiş ki Jahrein'e cevabında bile ''Allah'' kelimesi geçiyor. Kesinlikle onun yerine The Long Dark alın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı