Erzurum nasıldır?

Benzemekten öte menüler, mekanikler, sol alt kısımdaki bar bile malum oyuna çok benziyor. Bence olmamış. Fikir güzel diyeceğim zaten o da var olan bir şey. Tek söyleyebileceğim grafiklerin güzel olması.
 
Kendimize has bir konsept ile aslında oyun yapabiliriz. Lakin Türkiye'de en çok tutan konular hep silah ve mafya oyunları oluyor. Başka bir konuda oyun yapsak kimse indirmez. Geliştiricilerde mecbur diğer oyunlara özeniyor silah ve mafya içeren.

Bu potansiyel var. Yapabiliriz. Ama kopyala yapıştır ile olmaz. Dünya'ya açılmak istiyorsan, kendine has bir proje oluşturmalısın. Bunun dışında ancak ülke içinde ki insanlar oynar ki bunların sayısı da çok azdır. Tonguç Bodur mesela. Bottle, Drizzlepath ve Nephise oyunlarını yapan kişi. Tamam kısa hikayeli, yürüme simülasyonu yapıyor ama yapıyor. Ve çokta olumlu yorumlar alıyor.
 
Destek için alınabilir ama ben oynamam maalesef. Hele de The Long Dark'ı Epic Games bedava verdikten sonra buna pek bakmam ama yapanların emeğine sağlık.
 
Yabancıların satın alacağını düşünmüyorum. Bizden destek olmak için alanlar çıkar ama Long Dark varken bunun tercih edileceğini sanmıyorum.
 
Oyun bana pek güzel gelmedi. Bunun sebebinin de yüksek bütçeli oyunlar oynadıktan sonra istemsizce karşılaştırmam olduğunu düşünüyorum. Umarım daha çok geliştirirler ve bu oyun bir sürü Türk oyun firmalarını biraz kamçılar.
 

Geri
Yukarı