Erzurum Oyunu Linçleniyor

Bu olayda haklı olan bir taraf yok bence.
Birisi aşağılayıcı bir şekilde eleştiri yapıyor, diğeri (yapımcı) savunmasını yaparken işe dini karıştırıyor, bir diğeri de önemsiz bir konu için 30 dakika boş boş konuşmuş.
'Köstek olma, destek ol.' diye bir laf var fakat Erzurum oyununda bu geçerli değil. Yapımcının paragöz birisi olduğu da apaçık ortada. İnsanların milli ve dini değer sevgisini sömürüp olumlu geri dönüşler alacağını sanmış fakat yanılmış :D .
Ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi, CTRL + C ve CTRL + V.
 
PintiPanda'nın videosunun altına gerekli yorumu yazdım, yorum tuttu, bulursunuz rahat rahat.

Jahrein'nin %100 haklı olduğunu düşünüyorum. Bir oyunun assetlerini çalıp üstüne insanlara geliştirici olarak hakaret ediyorsan sen özgün içerik yapsan bile bir yere gelemezsin.
O adamın bir yere gelmesi umrumda bile değil. Bizim ülkemize o saçma sapan iğrenç sıfatları yapıştıracaklar diye korkuyorum. Zaten söylemedikleri laf kalmadı Türklere.
 
YouTube'den alıntı;
Hades de, disco elysium da, celeste de, stardew valley de, limbo da, hollow Knight da indie oyunlar. Ama bunlar farklı fikirler, farklı gameplayler sundurlar bize. Görünüşten ziyade oynanış kalitesini ön plana tuttukları için başarılı oldular. Çünkü arkalarında kendilerini AAA oyunlardan farklı gösterecek yaratıcı fikirler vardı. Indie oyunların bütçeleri çok kısıtlı oluyor, kimse de sizde TLOU, Long Dark, got yapın demiyor. Sizden hades, Dead cells, Inside yapmanızı istiyoruz. Yaparsanız da zaten Türk oyuncuların hepsi destek olur. M&B'de olduğu gibi. Elin yabancısı bu oyunları aldıktan sonra "ama bütçeleri az ve ortada emek var ühühü" demeyecek. Kimse demeyecek kimsenin umurunda değil. Anca oyununuz başarılı olursa diyecekler. Undertale kötü bir oyun olsaydı kimse çıkıp "oyunu 1 kişi yapmış ortada emek var" demeyecekti. Ama oyun farklı bir oyun olarak çıktı, AAA oyunlardan kendisini ayıran farklı gameplay mekanikleri vardı ve insanlar da "helal olsun bu sanat eserini sadece 1 kişi yaptı" dedi. Burada çakma oyunlar yapıp ki bunları iyi bile yapamayıp destek beklemeniz çok saçma ve acınası. İyi yapımlar çıkınca biz destek oluyoruz zaten.
 
Birisi gelip düşünüp oyun fikri tasarlıyor, Kickstarter'da yayınlayıp maddi kaynak topluyor ve oyununu gerçeğe dönüştürüyor(The Long Dark). Birisi bu oyunu kopyala-yapıştır yapıp internette bulduğu camii ve türk bayrağı assetlerini üstüne sıvayıp yerli diye çıkarıyor.
 
Birisi gelip düşünüp oyun fikri tasarlıyor, Kickstarter'da yayınlayıp maddi kaynak topluyor ve oyununu gerçeğe dönüştürüyor(The Long Dark). Birisi bu oyunu kopyala-yapıştır yapıp internette bulduğu camii ve türk bayrağı assetlerini üstüne sıvayıp yerli diye çıkarıyor.
Sonra biri eleştirince Twitter'dan hakaret içerikli tweet atıyor.
Buyurun, karşınızda Türkiye'nin gururu.
 
Stardew valleyde tek kişinin yaptığı bir oyundu fakat aşırı beğenildi ve özgün bir içerik sundu. Bence Erzurum orijinal değil ve ne olursa olsun böyle dememesi lazım sonuçta oyununu medyaya tanıtan insanlar içerik üreticileri. Videoyun'a da şaklaban dedi 1 haftada yaparım diyince yani oyununu tanıtana böyle mi davranılır eleştiri yapılabilir ağır yada hafif bunu kaldırmasını bilecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı