ESET HTML/ScrInject Virüs Uyarısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilgisayara zararlı indiren zararlı bir kod parçaçığı. Engellediyse sıkıntı yok. VT taratsaydın daha iyi bilgi verebilirdik yanlış alarm mı onu da bilemiyoruz böylece.
Tam olarak merak ettiğim bu virüsü daha önce sisteminde gören ya da ne tip bir görevi olduğunu bilen var mı? Ne tür bir zararı olabilir mesela? Sisteme mi yoksa donanıma mı zarar veriyor? Ben Eset'i kaldırdım PC'den. Sürekli Torrent bağlantılarını engelledim engelledim deyip duruyordu sinir etti beni :) Site linkini tekrar bulamadım Torrent sitesinde. O yüzden VT dediğiniz şeyde taratamadım.
VT dediğiniz yer burası mı? Daha önce hiç kullanmadım.

@FCLivorno
Donanıma zarar veren bir zararlı değil elbette. Zararlı yazılımların neredeyse bir iki istisna hariç hepsi yazılıma zarar verir veya bulaşır. Az bir kısmı donanıma etki eder zaten onlar da bilindik zararlılar.

Ekstrem durumlar olmadığı sürece zaten donanıma zarar veren zararlı yazılım az. Örneğin bir aralar UEFI sistemine yerleşen bir zararlı vardı hatırlarsanız işte o UEFI BIOS bölümüne yerleşiyor donanım olarak. Ek olarak eskilerden CIH virüsü vardı donanıma zarar veren.

VT ise VirusTotal demek yani attığınız yer.

Ne gibi zarar verir sorusuna ise zaten yukarıda yazdım zararlı bir kod parçaçığı ve zararlıyı sisteme indirmeye çalışıyor. İnenin veya inecek olan zararlının ne olduğunu veya olacağını bilemeyiz bu sebeple sadece bunu söyleyebilirim.

@FCLivorno

Ne gibi zarar verir sorusuna ise zaten yukarıda yazdım zararlı bir kod parçaçığı ve zararlıyı sisteme indirmeye çalışıyor. İnenin veya inecek olan zararlının ne olduğunu veya olacağını bilemeyiz bu sebeple sadece bunu söyleyebilirim.
Anlıyorum, teşekkürler. Bu konularda detaylı bilgim olmadığından merak ettim ve sormak istedim. Şu sıralar PC çok tutarsız çalışıyor ve bazı sayfaları çok geç açıyor. Format atıp işi çözmek istiyorum ama üşeniyorum. Bir şu Win10 ile çok fazla sorun yaşıyorum nedense. Sistem çok tutarsız çalışıyor. Sebebini de çözemiyorum bu işlerin ustası olmadığım için.
O yüzden bu virüsün ya da buna benzer bir virüsün bu işte etkisi var mıdır onu da merak ediyorumm aslından daha çok. Ne gibi sorunlar yaratacağını da bundan dolayı sordum bir bakıma.
Evet ben de bilmiyorum. O an Eset öyle bir uyarı vermişti Torrent linkini tıkladığımda ve sayfayı hiç açamamıştım.

Önceki mesajda belirtmiştim linki çalışmıyor.
Dediğiniz çalışmayan rapor 2. HijackThis raporu başka.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı