ESET internet Security 2 aylık kullanım deneyimi

Öncelikle konuyu av karşılaştırması yapmak için açmadım, 2 aylık süreçteki deneyimlerimi aktarmak için açtım.
(Yine de çokça tercih edilen Kaspersky ile ufak tefek karşılaştırmalar olacak.)

Her ne kadar ESET kötü, algılaması kötü vb. gibi şeyler söylense de son yapılan testlere göre ESET'in Kaspersky'dan daha üstün olduğunu görüp şans vermek istedim ve 1-2 ay denemek için indirdim. Son yapılan test sonuçlarını blog girdisi olarak paylaşmıştım:
Mart ayına ait "Ev kullanıcıları için kötü amaçlı yazılımlardan korunma" AV testleri
Başlamadan önce Kaspersky'ın virüs temizlerken sistemi sıkıntıya soktuğu durumlar da oluyordu bu yüzden de değiştirme kararı almıştım.
İlk geçiş yaptığım zaman Kaspersky'ın o hantal arayüzündense ESET'in ara yüzü çok daha hoşuma gitti arayüzünde takılma vb. durumlar olmuyor. Tıklamalarınıza gelen tepki süresi insanı gerçekten memnun ediyor. Ancak görünümdense koruma tarafına da bakmak gerek. Kaspersky'dan ilk geçiş yaptığım zaman Kaspersky'ın algılamadığı bir virüsü algıladı, çok önemli olmasa da bunu algılaması bana göre +1 puan olarak eklendi diyebilirim. Ayrıca ESET virüsü yakaladığı zaman dosyayı karantinaya çekip size ne yapılacağını soruyor evet bunu Kaspersky'da yapıyor ancak Kaspersky'da dosyayı geri yükleyecek olsanız bile yükledikten hemen sonra yine karantinaya çekiyor yani kullanamıyorsunuz ESET'te böyle bir durumla karşı karşıya kalmadım. Ayrıca ESET'te bir diğer beğendiğim özellik bağlı olduğum Wi-Fi ağına bağlanan cihazları görebiliyorum yani anlık olarak bağlanan cihazları bildirmesini de sağlayabiliyorum ki semt olarak kötü bir yerde oturduğum için bu tarz şeyler benim açımdan önemli. Bunu dışında oyun modu olması çok daha iyi oldu çünkü oyun moduna çekince kaynak kullanımını düşürmesinden ziyade ek olarak size bildirim yollamayı kesiyor ki bence bu oyuncular için fazlasıyla gerekli bir özellik.

Kaynak kullanımı konusuna gelecek olursak beni fazlasıyla şaşırttı. Boştayken kullandığı RAM maksimum 35-40 MB civarı oluyor CPU zaten kullanmıyor diyebiliriz.

1658002148771.png


Yapılabilecek en kapsamlı taramayı yaparken ki kaynak kullanımı:

1658002200208.png


ESET'e para vererek kullanmıyorum çünkü ona para ayıracak ek bir bütçem yok. Ancak her ay yeni bir mail adresi ile deneme lisansını 30 günlüğüne aktifleştiriyorum ve bu şekilde kullanıyorum. Bunun yanı sıra bazı siteler deneme lisansı olan keyler paylaşıyor ancak güvenilir mi bilemiyorum.

Bana kalırsa ESET hem kaynak kullanımı hem de sistemde virüs algılama konusunda ESET, Kaspersky'dan daha üst bir düzeye gelmiş gibi. Arayüzden zaten bahsetmiyorum bile, ancak ben bundan sonra soran olduğu zaman ESET önereceğim.
 
Son düzenleme:
Arayüz bayağı yenilenmiş, ESET'i en son format atan bilgisayarcılar kuruyordu, o zamandır nefret ediyordum fakat ESET'e karşı olan tutumum değişti.
Hocam bende en son 10 sene önce kullanıyordum ancak gerçekten kendini çok geliştirmiş. Böyle üst düzey performans ve kullanım kolaylığı sunacağını düşünmemiştim. Bitdefender'ı çok beğeniyorum mesela ancak sistemi berbat kullanıyor, Kaspersky ara yüzünden dolayı çok sevmiyordum bir de virüs temizlerken sisteme de hasar veriyordu kaçacak bir yol arıyordum onu da ESET ile buldum. Fazlasıyla memnunum.
 
Hocam bende en son 10 sene önce kullanıyordum ancak gerçekten kendini çok geliştirmiş. Böyle üst düzey performans ve kullanım kolaylığı sunacağını düşünmemiştim. BitDefender'ı çok beğeniyorum mesela ancak sistemi berbat kullanıyor, Kaspersky ara yüzünden dolayı çok sevmiyordum bir de virüs temizlerken sisteme de hasar veriyordu kaçacak bir yol arıyordum onu da ESET ile buldum. Fazlasıyla memnunum.

Kaspersky'ı ben de pek beğenemiyorum arayüzü gerçekten kötü ve tarama hızı yavaş fakat, başka antivirüs'e geçersem onlar virüsü algılayamaz diye korkuyorum, daha önce kötü bir virüs yemiştim ve o günden beri Kaspersky'dan ayrılamadım.
 
Kaspersky'ı ben de pek beğenemiyorum arayüzü gerçekten kötü ve tarama hızı yavaş fakat, başka antivirüs'e geçersem onlar virüsü algılayamaz diye korkuyorum, daha önce kötü bir virüs yemiştim ve o günden beri Kaspersky'dan ayrılamadım.
Hocam Defender dışında çoğu AV işinizi görecektir emin olun. Hepsi temizleme ve algılama konusunda artık çok üst seviyelerde. Paylaştığım raporlarda bile aralarındaki farklar %0,01 şeklinde falan değişiyor zaten. Artık hepsi iyi durumda bana kalırsa artık iş virüs algılama değil de arayüz ve kaynak kullanımı için yarışıyorlar.
 
Arayüz bayağı yenilenmiş, ESET'i en son format atan bilgisayarcılar kuruyordu, o zamandır nefret ediyordum fakat ESET'e karşı olan tutumum değişti.
Hocam onların kurdukları zaman NOD32 7.0 sürümüydü o zaman Crack yapılabilmesi kolay olduğundan,tabii TNOD'un da düzgün çalışabilmesinden kaynaklı her bilgisayarcı kuruyordu.
 
Hocam Defender dışında çoğu av işinizi görecektir emin olun. Hepsi temizleme ve algılama konusunda artık çok üst seviyelerde. Paylaştığım raporlarda bile aralarındaki farklar %0, 01 şeklinde falan değişiyor zaten. Artık hepsi iyi durumda bana kalırsa artık iş virüs algılama değil de arayüz ve kaynak kullanımı için yarışıyorlar.

Haklısınız, ESET'e geçecektim 600TL'ymiş 1 yıllığı :)

Hocam onların kurdukları zaman NOD32 7.0 sürü müydü o zaman crack yapılabilmesi kolay olduğundan, tabii Tnod'un da düzgün çalışabilmesinden kaynaklı her bilgisayarcı kuruyordu.

Her kuzenimin bilgisayarını açtığında o robot geliyordu o günden beri ESET'ten nefret ediyordum, tabii bu konuyu ve arayüzü görene kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı