Eşit ağırlık okuyarak bilgisayar mühendisliği seçebilir miyim?

Ben de senin gibiyim eşit ağırlık seçtim. Ne meslek okuyacağımı da bilmiyorum. PC ile ilgilenmeyi seviyorum.
 
Arkadaşlar 10. sınıf okuyorum 11. sınıf için ders seçicez. Ben bilgisayar yazılım mühendisliği okumak istiyorum ama matematik temelim yok denecek kadar. Az eşit ağırlık seçeceğim o yüzden ama o zaman bilgisayar ya da yazılım seçebilir miyim bilgisayar ile aram iyi yazılımdan çok bilgisayarın parçaları ile ilgi alanım var bilgisayarımın arzalarını kendim araştırır bulur tamir ederim vs zevk de alıyorum. Yaparken kararsız kaldım.
Eşit ağrılık seçersen üniversite sınavında matematik, fizik, kimya, biyoloji çözmen gerekiyor bilgisayar ve yazılım mühendisliği için. Yani eşit ağırlık okuyup sayısaldan sınava girip kazanabilirsin.
 
Eşit ağırlık mezunu olarak bilgisayar mühendisliği seçebilirsiniz (tabi MF'den gerekli puanı yaparsanız) ancak kazansanız bile (ki matematiğiniz kötü ise kazanma şansınız neredeyse yok) matematiğiniz olmadığı için derslerde sorun yaşar, mezun olana kadar amiyane tabirle debelenir durursunuz zaten ilk sınıflarda temel mat 1-2 ve mühendislik matematiği gibi ileri düzey matematik dersleri oluyor. (Gittiğiniz üniversiteye göre) Hatta sadece mühendislik için değil eşit ağırlıktan alan çoğu bölüm (iktisat, işletme, ekonometri vs.) içinde matematik gerekiyor yani aslını isterseniz ne iş yaparsanız yapın matematik öğrenin. (Tabi dersleri görmediğiniz veya ders içeriklerini araştırmadıysanız haklı olarak yahu ne ilgisi var şimdi bunlarla matematiğin demeniz normal)
 

Geri
Yukarı