Eski bilgisayardan Duman ve Yanık kokusu geldi

Makaleler
1
Bilgisayar çalışıyor mu diye kontrol etmek istedim. 7 8 senelik yaklaşık. Bilgisayarı çalıştırdım işlemci fanı belirli aralıklarla sürekli hızlanmaya başladı ve Yanık kokusuyla birlikte duman geldi. PSU kalitesiz, 300W. Benim için bir değeri yok ama bu dumanın geliş noktasını merak ediyorum. Evde elektrikler vs kesilmedi bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Technopath'e güvenin. Yeşil olan 1 adet kablo var onunla herhangi bir siyah kabloyu kısa devre yaptırman gerekiyor.
Hayatımı gözümün önünden geçirdiğim 10 dakikalık korku dolu bir düşünmenin ardından korkarak elektriği verdim ve psu çalıştı. Ne kadar rahatladığımı anlatamam patlar sanıyordum.

Hocam bana güvenmiyor musun ? Hayatını riske sokacak bir şeyi sana önermem zaten. Sorun diğer parçalarda şimdi onu kontrol etmek için sistemi ekran kartını çıkartarak başlat ve fanların vs. çalışıp çalışmadığını söyle.
Tahminimce anakart yanmış olabilir fakat ekran kartı varsa sistemde o da yandığında kısa devreden dolayı sistem açılmaz.

Hocam bana güvenmiyor musun ? Hayatını riske sokacak bir şeyi sana önermem zaten. Sorun diğer parçalarda şimdi onu kontrol etmek için sistemi ekran kartını çıkartarak başlat ve fanların vs. çalışıp çalışmadığını söyle.
Tahminimce anakart yanmış olabilir fakat ekran kartı varsa sistemde o da yandığında kısa devreden dolayı sistem açılmaz.
Yok hocam yanlış anladın elektrikle oynamanın şakaya gelmediğini biliyorum o yüzden ister istemez korktum. Ekran kartı takmadan çalıştırmıştım duman çıktığında. Büyük ihtimal anakart yandı.

Yok hocam yanlış anladın elektrikle oynamanın şakaya gelmediğini biliyorum o yüzden ister istemez korktum. Ekran kartı takmadan çalıştırmıştım duman çıktığında. Büyük ihtimal anakart yandı.
Şakasına demiştim zaten, baban söylese yine de güvenme elektrik şakaya gelmez. :) Anakart için 1 dakikalık saygı duruşu diyelim o zaman, mekanik center olsun.

Şakasına demiştim zaten, baban söylese yine de güvenme elektrik şakaya gelmez. :) Anakart için 1 dakikalık saygı duruşu diyelim o zaman, mekanik center olsun.
Mekanik center olsun. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum güç kaynağının sağlam olduğunu öğrenmem yetti. İyi geceler hocam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı