Eski bilgisayarı nasıl kullanabilir hale getiririm?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Dünya
Merhaba arkadaşlar, eski bir Casper bilgisayarım var. İçinde Windows 10 yüklü. Özellikleri şöyle:
Intel Processor D 3.00 X 3.00 GHz çift çekirdek işlemci, 2 GB RAM, 160 GB HDD.
Bu özellikleri bir ilandan aldım. O ilanı ve bilgisayarı görmek isterseniz burada. Neden ilandan aldım? Çünkü bilgisayar sistem bilgisini bile açarken inanılmaz yavaş. Windows XP kurayım dedim veya Ultimate 7 falan ama ISO dosyası bulamadım. sistem değiştirmek bir işe yarar mı? bir de babam Zoom'dan ders veriyor yani bu sistemlerle biraz zor. SSD taksam nasıl olur en azından ailem için günlük kullanılacak hale gelir mi? zaten sadece haber sitelerine falan girerler veya Word, Adobe reader, PowerPoint vesaire kullanırlar. RAM yükseltmesine ne dersiniz? çok hatırlamıyorum ama galiba 2 GB RAM taksam da sadece 3 GB RAM'i kullanabilecek. Velhasıl bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam buradan istediğiniz sürümü indirebilirsiniz.

2 gb ram olan bilgisayar ile windows 10 çok mantıklı değil öncelikle. Ayrıca ssd sadece işlemciden gelen verileri daha hızlı işler. Sizin işlemciyel hdd ssd çok fark etmeyecektir. Sistemi iyi bir fiyata satıp bir laptop almak daha mantıklı.
2 gb ram olan bilgisayar ile windows 10 çok mantıklı değil öncelikle. Ayrıca ssd sadece işlemciden gelen verileri daha hızlı işler. Sizin işlemciyel hdd ssd çok fark etmeyecektir. Sistemi iyi bir fiyata satıp bir laptop almak daha mantıklı.
Yani kısaca sistem oldukça eski ve kullanılacak gibi de değil çok fazla. O yüzden ya upgrade yapın (ki pahalı olur) ya da sistemi satıp üstüne para koyup ideal bir laptop alın. Ha gücünüz yeterse satıp yeni sistem de toplayabilirsiniz ama konuya bakılırsa iyi bir fiyata satıp üstüne biraz koyup ideal bir laptop alınmalı bence.

Hocam bu bilgisayara Windows 7 32 Bit kurabilirsiniz. Bir SSD alın. Uyumlu 1 veya 2 GB RAM alırsanız. Normal işleri halleder.

Office programları vb. kullanacaksanız Win 7 daha mantıklı olur.
Bence 2 GB RAM + SSD takarsanız efsane olur.
Günlük kullanım için öyle yüksek bir SSD almanıza da gerek yok zaten.
Bu SSD'yi alabilirsiniz bence.
HYPERX Fury 120GB 3D SATA 3 SSD (500MB Okuma / 500MB Yazma) | ITOPYA
Son olarak bütçeyi daha da arttırırsanız 4 GB RAM eklemesi yapın derim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı