Eski binaları yıkamaz mıyız?

Neyi kim yapacak?

Evleri?

Anlatır mısın? Merak ettim.

Önce arsa satın alıp evleri yapıp TV'ye reklam vericeğiz sonra ana yola falan bağlıcaz öyle devamı gelir doğudan başlayıp.

Bu dediğiniz şeyin olması için en az 50 yıl lazım. Adamaların yaptıkları evlerin temeli ve düzeninin planları en az 100-200 yıl önceye dayanıyor. Öyle ha deyince olacak bir şey değil. Zaten ha deyince olacak olsa bile bunun ekonomik yükünü değil biz Avrupa ülkeleri bile kaldıramaz.

Ya deli misiniz aga?
 
@eqin nasıl yapacağımızı anlatır mısınız? Ben sadece yüzeysel olarak eksiklikleri söyledim detaylandırmamı isterseniz bunun düzgünce planlaması, bunu planlayacak mimarı o evin bir yapımının birçok yerinde uğraşacak mühendislerin eksikliği, o evleri yapacak işçiler ve makinelerin eksikliği, bu çalışanların maaşı üstüne milletin evini yıkıp yeni ev yapınca bunun hazineye getireceği zarar, yıkılan binalardan dolayı bölgesel olarak iç piyasanın çökmesi gibi birçok etken uzar gider. Bu hayaliniz şu an uzak bir ütopyadan başka bir şey değil.
 
Ya aga Türkiye'nin neredeyse tüm şehirlerindeki binalar çok kötü. Bakıyorsun Amerikan evlerine temiz mis gibi sokakları var. Düzenli evleri var. Türkiye'de önüne gelen müteahhit olup bina dikiyor. Sıvasız bir şey bazılarının renkleri bile yok.

Çoğu evi yıkıp Amerikan tarzı evler yapmanın imkanı var mı?
Şuan tam muzdarip olduğum konu uzun uzun yazıcam :) Ailemin yaşadığı yer yani arsa ve içindeki taşınmazla(2 katlı), kendi mülkümüz, tek hisseli tapulu vs fakat verilen imar 2 kat şaka gibi, mülkümüzün olduğu yer çoğunlukla gece konduların olduğu bir bölge ve hepsi çok eski en az 50 yıllık yapılar.Mahalle ilçe belediyeye bağlı bakın bu mahallenin tam karşısında 10 kat imar verilen bir mahalle var üst sınırı dağ yani hazine arazileri var tam bitişiğindeki mahalle yine 10 kat binaların olduğu bir bölge ilçe merkezi 5-6 kat imarlı bir bölge yani bizim mülkün olduğu mahalle dışındaki bütün bölgeler hep 2 kat üstü imarlı buraya ise 50 yıldır imar gelicek resmen belediye insanlarla dalga geçiyor.Daha önce 3 kattı imar 2 ye düşürdürler.Yakın zamanda belediye hazine arazilerini imar açıp baya büyük bir kaç site yapılmasına imkan verdi.Bizim mahalleye ise kentsel dönüşüm adı altına çok küçük bir bölgeye proje hazırlamışlar oda o bölgenin yine çoğu hazine arazileri evi olanlarda kaçak imarsız yapılar.Göz boyamak için iş yapıyorlar.Yaptıkları işte o kadar çok ağır ilerliyorki bildiğiniz gibi değil.Resmen bilinçli olarak yapılmıyor çözülmüyor.Çözülmesi şart hem yapılar eski deprem riski var insanlarda imar çıkmadığı için satamıyor yoksa evsiz kalıcak kat karşılığı veremiyor çünkü giricek müteahhiti kurtarmıyor.Anlıcağınız hiç bir resmi kurum çözüm konusunda samimi değil neden hazine arazilerine imar veriliyor betolaşmayı arttırıyorlar anlamakta zorlanıyorum bizimki gibi mahalleri açın imara kardeşim bırakın girsin müteahhitler insanlar anlaşsın eski yapılar yıkılsın ev sayıları artsın win win olsun yani hem devlet vergisini alıcak, hem doğaya extra zarar verilmicek, hem müteahhit kazanıcak, hem mal sahibi kazanıcak, hem dönüşüm süresinde istihdam olucak herkes kazanıcak yani ama inatla yapılmıyor bu sadece bir örnek birde memlekettede arazilerimiz var(baya var) oralardada ayrı ayrı sorunlar var.Yazıcak çok şey var ama aranan çözüm bir türlü bulunamıyor.
 
Avrupa ülkeleri gibi iç işlerine karışılmayan bir ülke olunsa bile böyle uzun zaman ve büyük bütçe isteyen bir projeyi hayata geçirmek kolay değil. Paraya sıkıştığı için öğrenci kredilerine enflasyon farkı yansıtmaya çalışan bir devletten böyle bir proje istemek hayaldir.
 
amerika çok mu düz düz olabilirde amerikada dağlık çoğu ülke dağlık ama yapabiliyor nüfus konusunu boşver çözeriz konuyu

Merak etme şuraya bak anlayacaksın(sarı ve kahverengi renkler yükselti bu arada hayatında fiziki harita görmemişsindir diye söylüyorum):

dilsiz-abd-fiziki-haritasi.jpg

turkiye_fiziki_haritasi.png


Anlamadıysan yapabileceğimiz pek birşey yok iyi forumlar.
 
Son düzenleme:
Kanka ben kanadadayım şöyle söyleyeyim Kanada dünyanın en büyük yüz ölçümüne sahip 2. ülkesi ama nüfusu sadece 38 milyon hiç kimse yok ve her yer bomboş her gün yeni müstakil evler yapılabiliyor senin o eski dediğin binalar yıkılırsa her yeri toz duman götürür ve zaten İstanbul çok dar bir şehir evleri yolun ortasınamı dikeceksin.
 
Bir binayı bile bu mantıkla açmaya çalıştığınızı düşünün. 10 dairesi olsa, her katta bir daire olacak şekilde. Bina oturumunu parkla birlikte düşünseniz bile ancak 2 ev çıkar, kalan 8 aileyi ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Bu mantıkla elemeye kalksanız muhtemelen siz de evsiz kalırsınız. 😁
 
Ya aga Türkiye'nin neredeyse tüm şehirlerindeki binalar çok kötü. Bakıyorsun Amerikan evlerine temiz mis gibi sokakları var. Düzenli evleri var. Türkiye'de önüne gelen müteahhit olup bina dikiyor. Sıvasız bir şey bazılarının renkleri bile yok.

Çoğu evi yıkıp Amerikan tarzı evler yapmanın imkanı var mı?
Tek dert bu olsa.
 

Geri
Yukarı