Eski YouTube hesabım bana eskileri hatırlattı

228522

Kilopat
Makaleler
4
İlginç bir başlık, yaşadığım güzel ve nostaljik anılara dayanarak bunları söylüyorum. Muhtemelen çoğunuzun birden fazla YouTube hesabı vardır, benim bir sürü var. Ancak bunun özel yani benim sadece bir hesabı aktif olarak kullanmış olmam. Bazen gidip düşünüyorum, neden eskisi gibi mutlu değilim diye. Neredeyse 16 yaşındayım ve 11-12 olduğum zamanlardan beri 8-9 ve 10 yaşında olduğum zamanlara imrenirim, özellikle 9 benim için çok önemli. 2016 yılı hayatımın neredeyse yarısını oluşturuyor gibi geliyor, belki yarısı olmasa bile %30 civarını oluşturuyordur. Yaşadığım şeylerin, ilk deneyimlerimin ve bazı derslerin çoğunu aldığım yıl. Bir insanın çok nadir rastlayabileceği şeylerin çoğunu yaşadığım yıl. Epey trajik şeylerin yanında güzel şeyler de yaşadım tabii. Hani hepinizin bildiği bir tablet kasası vardır, ya 100 ya 200 liraya satılır. İşte öyle bir tabletim vardı, ariana diye bir marka. Zaten bu kasayı kullanan markalar Everest, ariana, Alcatel, pepe tablet ve adını hatırlayamadığım karman çorman Çin kokan markalar. Benim de çoğu arkadaşım gibi düzgün kullanabildiğim ilk tabletim böyle idi. Çoğu oyunu açmazdı ama az Çin modlu APK Shadow fight oynamamış değilim o tabletten. Unutmadan o efsane kasayı atayım size:

1657950763457.png

Böyle bir kasa idi. En klasik yani üstte bulunan fonksiyon tuşlarının olduğu bölüm kalın iken kameradan sonrasının ince olması ve ekran paneli kasaya göre küçük olduğu için ekranın yanlarından panele bağlanan siyah kısım idi. Konuyu saptırmayalım. Benim bu tablette kullandığım saçma sapan bir YouTube hesabı vardı, hatta iki tane vardı. Ben yıllar sonra o hesabıma girdim ve önerilen videolar bölümü muhteşemdi. Enes batur happy wheels ve GTA 5, Burak oyunda Minecraft, oha diyorum testleri, liste delisi videoları, han kanal, hungry shark videoları, arda Gaming TR gibi bir ismi olan ve Shadow fight çeken bir adam, en güzel YouTube introları 2016-2015 tarzı videolar vardı. Gerçekten çok duygulandım. Hemen geçmişe, beğendiğim videolar ve daha sonra izle bölümüne baktım. O yıllara dair unutmuş olduğum bir sürü anım canlandı. Resmen geçmişe gittim, tabii sonra geri geldim. Özellikle kemik Minecraft videoları çok duygulandırıcı idi. Şu an utanç verici olarak nitelendirdiğim çoğu şeyi yapmışım meğer. Ayrıca bozalı çok oldu dediğim insanları eski haliyle tekrar gördüm, anılarım depreşti. Düz oyun anısı falan eğil, arkadaşlarımla inşatta üstüne dürbün niyetine plastik boru takılan ağaç dallarıyla oynadığımız "silahçılık" oyunu aklıma geldi. Sapan yapıp kedi, kuş avlayıp satma ve tuzak kurma çabalarımız aklıma geldi. Ağaç ev yapma ve çeşitli yerleri kendime "üs" seçip silahlarımızı(muhtemelen sapan, sivri taş, tüftüf, tuzak malzemeleri, tüftüf mermisi yani yenmiş çetlemit, balle ipi, kızılcık veya yemiş ağacı dalından yaplmış yay ve oklar, söğüt ağacından yapılmış düdük, bisiklet parçaları, paslanmış çeşitli eski aletler) koyma çabalarımız aklıma geldi. Tabii sonra sıkılıp günümüze geri döndüm. Sadece birkaç video silsilesi bana çok güzel bir flashback yaşattı. Bu güzel anı sizinle paylaşmak ve olabilirse başkalarının da bunu yaşamasına vesile olmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı