Ethereum 3000

RX 580 sattıktan sonra daha uyguna 1660 Ti aldım, huzurluyum pişman değilim. 😅 Bu süreçte Xbox Series X alıp bütün dertlerden kurtulun ya da ikinci elden bir şeyler kovalayıp alın. Çünkü işler daha da çıkmaza giriyor sürekli.
Hocam bu konuları çok bilmiyorum ama ekran kartı üretmek için nadir bulunan bir madde mi varda stoklar bu denli az? Elmas gibi falan.
Nadirlikle bir alakası yok. Arz-talep meselesi. Nasıl ki pandemiden önce tanesi 5 kuruş bile olmayan maskenin tanesi 5 liralara kadar çıktı ve şimdi 50 adeti 10 lira olduysa ekran kartı mantığı da aynı şekilde ilerliyor. Ne zaman talep azalır o zaman kart fiyatları düşer. Önceden bir kişi tek kart satın alırken bugün bir madenci on kart alabiliyor. Geriye kalan dokuz kişinin hakkını da sahiplendiği için dokuz kişi stoklar ne zaman yenilenir diye umutla bekliyor.
 
Makale yazıyorum bu konuyla ilgili Bitcoin artık doğaya zarar vermeye başladı önünü kesmeye çalışacaklar %2 arttı enerji kullanımı. Çin ve ABD zaten 20 ülkenin enerjisine bedel tüketim yapıyor. Artık hesap et Çin tek başına 3 ülkeyi daha kapsadı hava kirliliği arttı nefes alamıyorlar Bitcoin o kadar yaygın ki. Kyoto protokülünü kabul etmeyen iki ülke dünyayı yok ediyor 1998 yılından beri her yıl sıcaklık rekoru kırılıyor. Artık geri dönülemez hal aldı zaten müdahale etsen ne yazar.
 
Sorun olacaksa stok sorun olsa. Bizdeki tüm uyanık firmalar örneğin Amazon'da 800-950$ arasında olan RTX3080LEri bizim aldığımız fiyattan alacak değiller, toplu şekilde daha ucuza alıyorlar ama satarken 25-40k arası satıyorlar. Stok sorununun üzerine bir de fiyat sorunu ekliyorlar.
 
Hocam bir düşünün. Elinizde muazzam talep gören bir ürün var ve eskisinden 2 3 kat daha pahalıya satıldı daha önce. Sizce bir daha indirir misiniz o fiyatı ?
 
Hocam bir düşünün. Elinizde muazzam talep gören bir ürün var ve eskisinden 2 3 kat daha pahalıya satıldı daha önce. Sizce bir daha indirir misiniz o fiyatı?

İşte yurt dışında Amazon, officedepot, walmart, Newegg falan enayi, biz uyanığız arabalar gibi. Tabi arabalarda vergi olayı var bunda o da yok iken.
 
Düşmez, 1 ay önce 5.5K'ya 1660S kart bulunabiliyordu şu an 7K'dan aşağı yok. Düşeceğine hala artıyor.
 

Geri
Yukarı