Ethereum düşecek mi?

• Konuyu başlatan Rips
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.139

Rips

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, bildiğiniz üzere 2018 yılında Ethereum piyasası 1400 dolar olmuştu ve ekran kartı stok sıkıntısı vardı. Şu an günümüzde Ethereum tekrar 1400 dolar oldu. Ekran kartı sıkıntısı var ve ben ekran kartı almayı düşünüyorum. Ethereum ne zaman düşüşe geçecektir? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, bildiğiniz üzere 2018 yılında Ethereum piyasası 1400 dolar olmuştu ve ekran kartı stok sıkıntısı vardı. Şu an günümüzde Ethereum tekrar 1400 dolar oldu. Ekran kartı sıkıntısı var ve ben ekran kartı almayı düşünüyorum. Ethereum ne zaman düşüşe geçecektir? Şimdiden teşekkür ederim.
Bence 1 yıldan aşağı düşmez.

Mesut abi izlenmiş belli. Umarım düşer bekliyorum bende stok durumunu.

Ekonomistlere göre artık artış vakti imiş. Bana göre ise bilemeyiz. Ben de bu işe ucundan girdim. Stokların genel sebebi aslında koronadan dolayı. Bir kısmı da madenciler yüzünden. Stoklar mart-mayıs gibi düzelir. Firmalar üretim sıkıntısı yaşamazsa stoklar madencilere de oyunculara da yeter.

Ben de az önce bu sorunun cevabını merak ettim, ethereum'un grafiklerine baktım. grafiklerden temel düzeyde fikir edinmek için müneccim veya warren buffet olmanıza gerek yok, 2018'de Ocak'ta zirveyi görmüş Nisan'da ocaklara incir ağacı dikmiş, Mayıs'da yine bir umut, sonrası yine taban, benzer bir grafiğin bu sene içerisinde de yaşanacağını tahmin ediyorum.

Düşmeyeceğini düşünüyorum. Ekran kartı stokları Ethereum düşene kadar böyle devam edecek bundan birkaç sene önce de madencilik olayı patlamıştı. O zaman korona falan yoktu yine de stoklar yetmiyordu. Şu anki duruma göz atınca uzun süre ekran kartı alamayacağınızı düşünüyorum.

1 saat sonra yarı yarıya düşüp satışlar azalsa bile stokların düzelmesi 1-2 ay demek. Üretim ve stok yenilenmesi o kadar hızlı olmuyor. AMD tarafında TSMC üretimi kontrolden çıktı zaten silikon yetişmiyor. Ryzen 3300X'in kaybolması, 5000'lerin bu kadar ertelenmesi ve en düşük işlemcinin 5600X kalması bile bunun göstergesi. Giriş/orta seviye ekran kartları ancak yılın ikinci yarısına kalır. En fazla Nvidia tarafından bir adım gelir. Onu da 2017-2018'de herkese 1050 Ti sattıkları gibi düşün. Gerçekçi olursak durum bu minimum yaz, maksimum sene sonu veya 2022'de ancak düzelir ortalık. O zamana kadar tuttuğu ekran kartını kapar millet.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı