Ethereum Mining'e başlangıç

Öncelikle merhaba benim bir sorum olacaktı. Dün sırf merakımdan GTX 1070 (stock) ile biraz kazım yaptım ve ortalama afterburner üzerinden yapılan bir kaç değişiklik üzerine 26 mh/s 118 Watt 55 derece bir değer gördüm. Sizce değerleri nasıl 1 ay içerisinde ortalama ne kadar bir getirisi olabilir?

Öncelikle merhaba benim bir sorum olacaktı. Dün sırf merakımdan GTX 1070 (stock) ile biraz kazım yaptım ve ortalama afterburner üzerinden yapılan bir kaç değişiklik üzerine 26 mh/s 118 Watt 55 derece bir değer gördüm. Sizce değerleri nasıl 1 ay içerisinde ortalama ne kadar bir getirisi olabilir?
Daha fazla kazması lazım 1070'in ve o TDP kârı baya düşürür.

40 mh/s altı kartlarla bence biraz vakit kaybı gibi çünkü getirisi çok değil ayda 300 TL için bilgisayara oturmamak oyun oynamamak falan pek mantıklı gelmiyor bana.

Daha fazla kazması lazım 1070'in ve o TDP kârı baya düşürür.
Önerebilceğiniz bir ayar var mı stabil çalışabilcek. Çoğu yerde yazılana göre oyun ile mining aşağı yukarı aynı yorgunluğu yapıyor. Ben zaten şu sıralar oyun oynamıyorum oynarsam hafta sonu oda gece bir kaç saatliğine. OC yaparsam karta ne kadar bir zararı olur yani çok bir etkisi olur mu ?

Hocam 5600 XT için afterburner ayarlarınızı paylaşabilir misiniz ? 15 gündür stabil ayarları bulamadım, WattMan hatalarıyla boğuşuyorum.
Hocam öncelikle şu anki sürücünüzü kaldırıp 20.4.2 sürücüsünü kurun. En stabil sürücü olduğundan dolayı bunu seçtim (yoksa arada bir mining sırasında Wattman hataları olabiliyor). Ardından MPT programı ile minimum voltaj değerini 700 mV yaptıktan sonra Radeon Software üzerinden çekirdek frekansını 700 mV 1300 MHz, bellek frekansını ise maksimum sınır olan 1860 MHz yapın. Silikon kalitesine bağlı olarak 80-100 Watt arası değişen değerler ile 40 mh/s'e ulaşabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde detaylı bir rehber yapacağım, eğer tam anlayamazsanız o size yardımcı olacaktır.

Önerebilceğiniz stabil bir ayar var mı acaba ? OC yaparsam karta ne gibi bir etkisi olur ömür olarak ?
İnternette biraz araştırma yaparak stabil ayarlar bulan kişilere rastlayabilirsiniz. OC'den kasıt UV ve bellek frekansını artırmaktır. Yani kart daha az ısınıp daha fazla kazım yapar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı