JrpgSever
Picopat
Hikaye
Labirent'in her şeyi yuttuğu antik çağdan bugüne uzanan sır, halen daha çözülebilmiş değildi. Masum insanlar Labirent'in içerisinde mahsur kaldı; günahkarlar Labirent'in derinliklerinde acı çekerek hayatlarını Labirent'e bağışladı; lanetliler orada kayboldu. İnsanlığın elinden alınan büyük güç artık gitti ve Toprak Ana yeni dünyaya sırtını döndü. Sadece uçurumdaki tahtında oturan lanetli kral o altın çağı hatırlıyor.Oynanış
Zindan Tarama türünde olan Etrian Odyssey serisi, ilk oyunun basit yetenek ağacıyla ve oynanışıyla herkese hitap etmektedir. İlk oyunun dengesiz yapılması sonucunda serisinin en zor oyunu olarak da kabul edilir. Patronların size tek atması ve ya FOE (mini-patron diyebileceğim tarzda zorluğu olan bir düşman türü) tam bir baş belası olması oyuncuları çıldırtan kısmıdır. Bunun yanı sıra görevlerin az olması ve getir götür işleri nedeniyle iyi değildir fakat kendini sevdiren bir tarzı vardır.Oyunun diğer zindan tarama oyunlarından ayıran özelliğiyse, haritalama sistemidir. Bu sistem o kadar tatlı işlenmiş ki maceracı olarak hissetmenizi sağlıyor. Kimsenin ayak bile basmadığı yerlerin haritasını çıkarmak; keşif hissiyatını arttırıyor. Bu haritalama sisteminin espirisi, tüm her şeyi oyuncuların yapmasıdır. Tıpkı bir kağıdın üzerine haritayı çizmek gibidir. Ayarlardan bu özellik kapatılıp açılabilir.
Oyun bizden ilk başta bir takım oluşturmamızı ister ki bu seçtiğimiz maceracılardan sadece 5'i ile savaşılabilir. Seçtiğimiz karakterleri kısaca açıklamak gerekirse;
Alchemist: Elementleri kullanarak büyü yapan özel bir sınıftır.
Dark Hunter: Kırbaç ve kılıç kullanma konusunda ustalaşmış ve vuruşlarıyla düşmanlarını zayıflatma yeteneğine sahiptir.
Landsknecht: Düşmanlarla doğrudan savaşan bir sınıftır. Genellikle kılıç kullanırlar, ancak balta kullanmayı da tercih edebilirler.
Survivalist: Avcılık üzerine yoğunlaşan bu sınıf; Labirent'de iz sürme ve gizlilik becerisiyle dostlarına yardımcı olur.
Troubadour: Şarkı ve dansı kullanarak dostlarına güçlendirme sağlarken aynı zamanda da düşmanların savunmasını zayıflatabilirler.
Medic: Zayıf ve kırılgan olsalar da aslında grup içinde en önemli yere sahiptir. Dostlarını iyileştirmek üzerine ustalaşmıştır.
Ronin: Doğudan gelen gezgin şövalyeler katanalarını hiç yanlarından ayırmazlar. Düşmanlarına fırsat vermeden hızlıca ve saldırgan vuruşlarıyla alt ederler.
Hexer: Düşman olmak istemeyeceğiniz fakat dost olarak yanından ayırmadığınız bir sınıftır. Güçlü lanet büyüleriyle düşmanları ölene kadar zayıflatırlar.
Protector: Takımın kalkanı diye adlandırılan bu sınıf; dostları zarar görmemesi için kendini saldırılara karşı siper eder.
Not:Oyunun başında iki tane sınıf açık değildir. Bunlar; Ronin ve Hexer'dir. Oyunun ortalarına ve sonlarına doğru açtığımızdan dolayı level farkı çok fazla olmakta.
Grafik
Tasarım açıdan renkli ve göze hoş geliyor. Oyun içinden birkaç resim bıraktım.
Genel Yorumum
İlk zindan tarama oyunum ve gerçekten de beni kendisine bağlamıştı. İlk oyun aslında o kadar da süper bir oyun değil fakat dengesiz olması, basit oynanışa sahip olması ve hikayenin parça parça anlatılması benim hoşuma gitmişti. Patronların zorlayıcı ve eğlenceli olması da bir etken. Özellikle oyunun dengesiz olması beni bu kadar çok sevdireceğini düşünmezdim.Zindan Tarama türünü sevdiren oyundur.
Son düzenleyen: Moderatör: