ETS 2'de düz vites kullanmak gerçekçi mi?

The Fate

Hectopat
Düz vites sürüyorum genellikle daha çok hoşuma gidiyor vites değiştirme olayı. Ancak online oyunda yokuşlarda kalırsam bazı kamyonlarda debriyaja çekerken kalkmak işkence haline geliyor stop edip duruyor ve arkamda trafik oluşuyor. Şimdi tam olarak öğrenmek istediğim günümüz kamyonları da bu şekilde düz vites mi yoksa otomatik mi? Hangisi daha gerçekçi?
Ekipman
Direksiyon: thrustmaster t300rs
Vites: thrustmaster th8s 8 kademeli vites kolu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Manuel eskilerde kaldı bence. ETS2'de şu anda olan tırlar pek manuel görüntülü değil, iç olarak da değildir. Gerçek Otomatik yapıp oynamanızı tavsiye ederim. D N R arasında siz geçersiniz, kalanı şanzımanın işi.

Manuel eskilerde kaldı bence. ETS2'de şu anda olan tırlar pek manuel görüntülü değil, iç olarak da değildir. Gerçek Otomatik yapıp oynamanızı tavsiye ederim. D N R arasında siz geçersiniz, kalanı şanzımanın işi.
Ekipmanda debriyaj bulunduğu için gerçekteki gibi frenden ayağı keserken direksiyon titreme vs. yapıyor yani baya gerçekçi o yüzden keyif alıyorum ancak bazı kamyonlar 16 vites şehir içinde full 6-7 viteste yavaş gidiyorum. Otomatik ve düzün eksileri ve artıları var mı kendine göre?

Ekipmanda debriyaj bulunduğu için gerçekteki gibi frenden ayağı keserken direksiyon titreme vs. yapıyor yani baya gerçekçi o yüzden keyif alıyorum ancak bazı kamyonlar 16 vites şehir içinde full 6-7 viteste yavaş gidiyorum.
Evet hocam 12-16 viteste tek tek vites atmak bayağı zor. Tabii nasıl oluyor bilmiyorum sizde ama 3-4 vites birden atılmalı bazen. Eğer ağır yük taşımıyorsanız 6 vitese ayarlayıp deneyin bir.

Evet hocam 12-16 viteste tek tek vites atmak bayağı zor. Tabii nasıl oluyor bilmiyorum sizde ama 3-4 vites birden atılmalı bazen. Eğer ağır yük taşımıyorsanız 6 vitese ayarlayıp deneyin bir.
Hocam bir anda vites yükseltebiliyorum önemli olan ayak debriyajda olacak. Maalesef ağır yük taşıma hastalığım var. Onlar için 14+2 vitesli tırlar daha avantajlı diyorlar. C1+C2+1+2.. şeklinde gidiyor.

Ben düz sevdiğim için düz oynuyorum, kırmızılarda virajlarda daha rahat kontrol sağlıyor daha rahat yavaşlıyorum. Otomatik daha iyi hızlanıyor tabi.

Hocam bir anda vites yükseltebiliyorum önemli olan ayak debriyajda olacak.
Ha, sonradan tekrar okuyunca gördüm. Bence dedigim gibi otomatik daha iyidir ama kişinin zevkine göre oynaması daha iyi. Arkanızda trafik oluşuyorsa muhtemelen kalabalık yerlerdesinizdir, kickliyorlar "Blocking"den. Zevkinize göre tekrar bir gözden geçirin derim ama ben olsam otomatik kullanırdım.

Ha, sonradan tekrar okuyunca gördüm. Bence dedigim gibi otomatik daha iyidir ama kişinin zevkine göre oynaması daha iyi. Arkanızda trafik oluşuyorsa muhtemelen kalabalık yerlerdesinizdir, kickliyorlar "Blocking"den. Zevkinize göre tekrar bir gözden geçirin derim ama ben olsam otomatik kullanırdım.
Calais- Duisburg güzergahında bir iki kere yokuşta stop etti. Ancak hiç kicklenmedim zaten önümde de trafik olduğu için yokuşta ağır yükle durmak zorunda kalmıştım. Arkadakiler çıldırdı ama hallettik :)

Günümüz kamyonları otomatik vites, yokuş kalkış desteği bile var.
Bu yokuş kalkış desteği oyunda mevcut mu acaba?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı