Sehpayı alırsan muazzam olur dostum, güzel bir beslenmeyle iyi de yol kat edersin. Hareket alternatifin sehpan olursa çok fazla çünkü.
Sehpanın altına bir şey koyarak İncline Dumbell press, bir şey koymayarak dumbell press yapabilirsin, incline dumbell fly, dumbell fly derken göğüs bitti neredeyse. Şahane olur.
Sırt günleri için dumbell row, barbell row, koyarsın. Bir de barfiks çubuğun varsa chin up ve barfiks ile de desteklersin.
Bacak için bulgarian split squat, romanian deadlift hatta normal squat bile yapabilirsin fakat ev ortamında onu ayarlaman çok zor olacağı için ve yüksek kilo durumunda aksilik yaşanırsa evi veya kendini sakatlayacabileceğin için squat yapma derim. Lateral raise, front raise, sandalyede omuz press de yaparsın ; bir de shrug ve arka omuz açışı yaparsan tamamlarsın. Zaten kolları çalıştırmak çok kolay, onu anlatmayacağım bile.
Salondaki kadar verim alamasan da çok güzel verim alabileceğini düşünüyorum sehpa ile beraber. Geçmiş olsun diliyorum, inşallah en kısa sürede gönlüne göre en güzel salona gidersin
Şişman değilsen yapabilirsin. Genetik yatkınlık falan da önemli tabi ama şu makrolara dikkat et; aman diyeyim. Yükle karbonhidratı.
Ağırlık seti de seni en az 1 yıl idare eder diye düşünüyorum. Para toplayabilirsen ve memnun kalırsan aynı markanın öteki kilo setlerini alırsan plaka eklemesi yapmış olursun.