Evde dambılla yapılabilecek vücut geliştirme hareketleri

@Glitchy Hiçbir zaman o kadar acımadı göğüslerim. Sadece ilk gün ağrıları oldu, diğer günler'de ağrısız devam ettim.

@Semih Demir Sağolasın kardeşim. Ama ben bugün çalıştım göğüse halter ile 18 KG bastım ama yine yanma olmadı kardeşim. Acaba nerde yanlış yapıyorum? Daha çok tricepslerim felan yandı.

Kardeşim birde her bölge aynı ağırlıkla çalışma şartı yok değil mi ? Mesala omuz için 10 KG çok fazla benim için. Biceps için 10 KG çalışıyorum ama omuz için 5 KG en fazla. Doğru mu?

Son düzenleme:
Halter yani bar ile dumbell bir değil ki. Adam 10+10 dumbell göğüs basar ama bar ile 40 kg yapabilir bunu. Bence de desert'ın dediği gibi arttır biraz ama o 8,10 ya da 12 hangisini yapıyorsan o tekrarı yapabil ve o yanma hissi olsun. Tabi ki de her bölge aynı olacak diye bir şey yok.

Selamlar,
Her bölge için farklı ağırlıklar olacak elbet. Tek bir ağırlığa sabit kalmayın.

Omuz için 5KG derken? 2.5+2.5=5KG mi yoksa her biri mi 5KG? 2.5 şeklinde ise arttırmanız lazım. Eğer 5+5 ise arttırmanıza gerek yok. Yanma/Acı meselesine gelirsek, ilk başlayan kişilerde boş ağırlıkla bile çalışsa 3 gün boyunca vücutta ağrı ve sızı olur. Bu günler kişiden kişiye göre değişir, ev ortamında daha az veya kısa olabilir. Salonda çalışmadığınız için belki sizde salonda çalışan kişiye oranla daha az olur. Zaten, bir bölgenin her gün veya iki günde bir ağrıması anormal bir durum. Gelişmek için bir bölgenin ağrıması elbette şart ama her gün veyahut haftanın bir kaç günü bu olacak değil. Yeni bir kilo arttırdığıızda o bölgeye giden hacim daha fazla olduğu için ertesi gün yanma olur. Ama normal sabit kilonuzda arttırmadan da çalışırsanız gelişirsiniz, tabi yine belirteyim salondaki kişiye oranla daha az maalesef. Yani sürekli yanma/acı olmasını istemeyin, o yanma/acı hissiyatı ağırlığı fazla arttırdığınızda vücudun bir nevi şaşırır, 6-9 ay boyunca vücut bunada alışır. Yani aşırı fazla kilo da bassanız ona da alışır ve tepki vermez. Buradan sonra devreye süpersetler ve dropsetler giriyor ve tekrar sayıları az ve çok tekrarlı setler. Bunlar şimdilik sizin için önerebileceğim sistemler değil. Siz şuan gelişmektesiniz, az veyahut çok. Gelişiminizi böyle tamamlayacaksınız. İlerleyen aylarda değişikliği fark edeceksiniz. Sabır, zaman, motivasyon, para, şans işidir maalesef.

Türkiyede bir cahillik yürümüş gidiyor, herkez biceps'e asılıyor. Benim boks yapan arkadaşlarım var, onlara sorduğumda, biceps'in neredeyse hiçbir önemi yok demişti. Yumruk hareketi omuzdan çıktığı için, omuz kaslarını daha çok çalıştırıyorum demişti.

Bu lafım, sürekli biceps çalışıp, kendini psikolojik güçlü hissetiğini sanan, arkadaşımlarıma

Katılıyorum.
Özellikle 2006-2007 döneminde bizim sporun hiç bir önemi yoktu Türkiye için, gerçekten böyleydi. 2010'dan sonra aşırı bir popülerlik arttı artık. Eskiden bir semtte 1-2 salon vardı, şimdi her adım başı tabiri caiz ise salon görmek mümkün. Bu para kısmından fazlasıyla iyi, insanlar içinde iyi tabi ama bu iş merdiven altı yapıldıktan sonra ne önemi var. Çoluk çocuğa iğne vuruyorlarmış diye duyduğumda üzülüyorum, gencecik çocuklara iğne vuruyor hoca görünümlü aptallar. Bu yüzden Türkiye çoğu konuda başarısız. Instagram'da da zaten bir akım var her salona başlayan fotoğrafını çekiyor.
Vücut Geliştirme bütün sporların babasıdır bana göre ama dövüş sanatlarına da keşke bu kadar ağırlık verilse. Mesela eskiden dövüş sanatlarına kurslarına ağırlık verilirdi, onun yerini şimdi vücut geliştirme aldı. Biri geliyor, biri gidiyor.

@Semih Demir hocam hem vücut geliştirme yapıp hem de atletik olabilir miyim? Yani insan haliyle şişiyor vücut geliştirmede ama zaten toz filan da kullanmıyorum çok. İkisinin arasını bulabilirim değil mi? Ya da ne yapmalıyım?

Açıkçası maddi durum yaptığınız iş ile elverişli değil ise, bu işte vücut geliştirme gibi bir sporsa oldukça zor. Mesela benim salonuma geliyorlar vücuda bakıyorum ölçüleri alıyorum ama bundan önce diyorum ki kardeşim o paranı git dışarı da ye daha iyi. Yani olacak vücut var, olmayacak vücut var. 7 senede istediği forma ulaşamayan salon üyesi de var, 2 senede fazlasıyla daha iyi gelişen salon üyesi de var. Bizim işimiz para doğrultusunda değil büyük oranla tabii ki böyle parasız hiç bir şey olmuyor. Ama insanları da kandırmıyoruz, doğruları söylüyoruz. En azından eski vücutcular salonlarında böyle davranır. Yani kimseyi gelişeceksin hayvan gibi oldun diye kandırmanın alemi yok, öğrenciye motivasyon amaçlı söylenir ama para kazanma maksatlı söylenmemesi gerekir. Tamamen şans ve para işidir, yani ben deli gibi beslenip ayda 2-3 milyar harcayıp 47 cm den ötesini geçemeyeni de tanıyorum, 200-300 lira harcayıp düzensiz beslenip daha fazla kas kütlesi kazanan daha ağır basan ve vücudu diğer kişiye göre daha iri duran kişiyi de tanıyorum. Dünyada 7 milyar insan var, 3 farklı vücut şekli vardır. 7 milyar insanı 3 farklı vücut şekline ayıramayız, sadece ortaları ve benzerleri vardır. Ama Türkiye'de ki çoğunluk vücutlar en azından gençler için gelişmeye elverişli.
Yani istedikten sonra yapılmayacak hiç bir şey yoktur. Sizin yapabileceğiniz daha fazla dikkat etmek, vücudunuza ne kadar protein aldığınızı ne kadar karbonhidrat ne kadar vitamin ne kadar mineral ne kadar antreman yaptığınız ne kadar uyuduğunuz olacaksanız şampiyonluk için ne kadar istekli olduğunuz bunlar başlı başına sorumluluk ve istektir. Hem spor yapıp hemde fazlasıyla atletik olabilirsiniz, hevesinizi kırmak istemem lakin önceden de belirttiğim gibi hedeflerinizi yüksek tutmayınız, bu sizin için hayal kırıklığı olabilir. Düzenli besleneceksiniz, salon ortamında antreman yapacaksınız, durumunuz elverişliyse dövüş sanatlarını öğrenebilirsiniz, fazla yağlı bir vücuunuz varsa temel olarak bilinen zararlı yiyeceklerden uzak duracaksınız. Yapmanız gereken tek şey bu, bu zaten temel ve klasik. Bunu yaptığınız sürece vücudunuz aynaya baktığınızda kendinizi tatmin edecek kadar iyi bir görüntüye sahip olacaktır. Sevgilerimle efendim.

@DesertRain Hocam ben şuan 4+4 dambıllar ile 2 gün arayla hep 4'er set çalışıyorum (Bir set 40-50 arası oluyor bazen daha fazla kollar yorulunca bırakıyorum) her set arası 1-2 dakika bırakıyorum en son olarak da setler bitince 15 şınav ile kapatıyorum sizce bu düzenli bir program mıdır ? Son günlerde kola gibi zararlı içecek ve yiyeceklerden uzak duruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…