Evde dambılla yapılabilecek vücut geliştirme hareketleri

Hocam şimdi bu seti yaptım bitirdim 5 - 10 dakika bekleyip göğüs kası için olan çalışmaları yapabilir miyim ? Birde yanlış dambıl hareketi sonucu kas kaybı yaşayabilir miyim ? Birde bu setler bitirdikten sonra tekrar yanı sete ne zaman başlamalıyım ?

5-10 dakika beklemenize gerek yok. Hemen diğer bölgeye geçiş yapabilirsiniz.
Hayır. Eğer ağırlığın fazla ağır olmasıyla birlikte haraketi yanlış yaparsanız sakatlığa yol açabilir, onun dışında haraketi yanlış yaparsanız istediğiniz verimi alamaz ve o bölgeden gelişim göremezsiniz. Ama yanlış yaparak doğruyu bulacağınızdan eminim. Zaten çalışırken o bölgenin çalıştığını hissetmiyorsanız haraketi tekrar gözden geçirin.
Setler bittikten sonra yorulursanız 1 dakika mola verebilirsiniz, fazla beklemenize gerek yoktur efendim.

5-10 dakika beklemenize gerek yok. Hemen diğer bölgeye geçiş yapabilirsiniz.
Hayır. Eğer ağırlığın fazla ağır olmasıyla birlikte haraketi yanlış yaparsanız sakatlığa yol açabilir, onun dışında haraketi yanlış yaparsanız istediğiniz verimi alamaz ve o bölgeden gelişim göremezsiniz. Ama yanlış yaparak doğruyu bulacağınızdan eminim. Zaten çalışırken o bölgenin çalıştığını hissetmiyorsanız haraketi tekrar gözden geçirin.
Setler bittikten sonra yorulursanız 1 dakika mola verebilirsiniz, fazla beklemenize gerek yoktur efendim.
Hocam vallah teşekkür ederim kafamdaki soruların hepsini giderdiniz artık düzenli olarak 4'er set 12 tekrarlı dambıl kaldırma yapıyorum bunu günde 3 kere (sabah, ikindin ve akşam) yapsam ardından 4'er set 4 tekrarlı şınav çeksem nasıl olur göğüs kasları açısından veya var mıdır başka öneriniz göğüs kasları için ? Veya sız kısa bana günlük bir program önerseniz kol ve göğüs kasları için.

@Semih Demir kardeşim fotoğraf atmaya erindim. Böyle çizgiler var. Beyaz şekilde. Neyse bir sorum olacak. Şimdi ben inşaat'a babamla çalışmaya gideceğim 1 ay kadar. Bu sürede alet çalışamayacağım. Ama burada kalıp dönerci'de de çalışabilirm hem vücut'ta çalışabilirim. Sence hangi işi yapmalıyım?

@Semih Demir kardeşim fotoğraf atmaya erindim. Böyle çizgiler var. Beyaz şekilde. Neyse bir sorum olacak. Şimdi ben inşaat'a babamla çalışmaya gideceğim 1 ay kadar. Bu sürede alet çalışamayacağım. Ama burada kalıp dönerci'de de çalışabilirm hem vücut'ta çalışabilirim. Sence hangi işi yapmalıyım?

Biraz ciddi konuşalım.
Öncelikle hayatın sana sunduğu adaletsizlikten ötürü ben özür dilerim, keşke gençler böyle şeylere muhtaç kalmasa.
Öncelikle: Vücudun'da beliren o yaralar geçicidir, hatta bir süre sonra o deri de daha fazla sertleşme olur fark edersin. Şanslı genetik diyebiliriz, detayları çok ama inmeyeceğim.
Ama şunu da söylemeliyim ki, evin sorumluluğunu taşıyan bir kardeşimsen mutlaka önce ev derim, inan bu spor hem nankör hem de ev sorumluluğu varken göz önüne alınabilecek bir şey değil. Babanı yalnız bırakmamanı öneririm, ama illa ki bu işi yapmakta ısrarcıyım dersen dönerci de çalışmak hemde spor yapmak oldukça mantıklı. Yani zaten gün boyu bir işte çalışmayacağın için en fazla 7'den 8'e çalışırsın. Akşam da sporunu yapabilirsin, her zaman inancını ve kendini dik tut. Eğilme bu hayatın zalimliğine, adaletsizliğine.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı