@DesertRain Hocam ben şuan 4+4 dambıllar ile 2 gün arayla hep 4'er set çalışıyorum (Bir set 40-50 arası oluyor bazen daha fazla kollar yorulunca bırakıyorum) her set arası 1-2 dakika bırakıyorum en son olarak da setler bitince 15 şınav ile kapatıyorum sizce bu düzenli bir program mıdır ? Son günlerde kola gibi zararlı içecek ve yiyeceklerden uzak duruyorum.
Bu hareketlerin hepsi yapılmalı mıdır ? Ben işte 4'er set 40-50 kere dambıl kaldırıyorum(1Dk-1.50Dk bekleme), ardından dambıl ile yapılacak göğüs hareketini yapıyorum ve o an da kapanışı şınav ile bitiriyorum. Sırf bu 3 hareket ile çalıştığım kas bölgeleri gelişmez mi birde bayram dan sonra daha yüksek bir ağırlık almak istiyorum sizce 4 x 4'den sonra direk 10'un üstündeki ağırlıklara mı bakmalıyım yoksa 6 - 8 kg ağırlıklara mı ?
4 x 4 artık biraz hafif geliyor 6 - 8 KG düşünüyorum neredeyse 6 aydır çalışıyorum 4 KG ile fakat düzensiz idi, düzensiz derken sabah yapıyorum 50 - 60 kere öğlen boş durduğum da 50 kere akşam filan fakat son 1 aydır düzene soktum iftar dan sonra biraz dinlenip başlıyorum 4'er set en az 40 / en fazla 60'ar siz 4 set 10 tekrar derken bu az gelmez mı siz nasıl yapıyorsunuz bu tekrar işini ve set aralıklarını ?
Tek seferde 40 yapıyorum fakat 4 tekrar ile 160 yapmış oluyorum daha fazla çalışmış olmuyor muyum ?4 set 10 tekrar örnek zaten tamamı 40 tekrara denk geliyor. Tek seferde 40-50 tekrar yapmanın saçmalıktan ibaret olacağını söyledim.
Tek seferde 40 yapıyorum fakat 4 tekrar ile 160 yapmış oluyorum daha fazla çalışmış olmuyor muyum ?
Arkadaşlar siz bana kısaca ne kadar tekrar ve kaç set yapmam gerektiğini söyler misiniz şuan 4 x 4 dambıllar mevcut kol kasları için.Birde bir günde hem kol hemde göğüs kasları çalıştırılmalı mıdır yoksa bir gün kol diğer gün göğüs mü olmalı dır ?
Hocam şimdi bu seti yaptım bitirdim 5 - 10 dakika bekleyip göğüs kası için olan çalışmaları yapabilir miyim ? Birde yanlış dambıl hareketi sonucu kas kaybı yaşayabilir miyim ? Birde bu setler bitirdikten sonra tekrar yanı sete ne zaman başlamalıyım ?İdeal 4 set 10 tekrardır. Acaba ben mi yanlış anlatıyorum. Ayrı, ayrı çalışılmalıdır.
Hayır bakınız;
1. set 10 tekrar
2. set 10 tekrar
3. set 10 tekrar
4. set 10 tekrar
Toplam 40 tekrar oldu.
Setler arası en fazla 45 saniye dinlenmelisiniz.
Söylemek istediğim bu, yani 4 x 4 şeklinde çok fazla tekrarlar yapmanın hiç bir avantajı yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.