Evde fitness programı önerisi

Üzgün_adam

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, spor salonuna ara tatilden sonra yazılacağım. Ekonomik sebeplerden dolayı ben de o zamana kadar bir şeyler yapayım dedim. Boyum 180 cm, 60 kiloyum. Evde barfiks barı var, onda sıkıntı yok. Antrenman programım şöyle: Önerileriniz nedir? Çok cahilim, kendimce seçtim hareketleri. Tek seferde zorlasam 15 şınav çekebiliyorum ama barfiks çekemiyorum. Sıralaması falan böyle, yardımcı olursanız sevinirim.

• Bodyweight assisted pull-up 2x10.
  • Assisted mixed grip pull-up 2x12.
  • Wide push-up 3x6.
  • Knee diamond push-up 2x12.
  • Forward lunges 3x12 herbacak.
  • Kickbacks 2x20 her bacak 1kg ağırlıkla.
  • Calf raises 3x20.
  • Bench dips 2x12.
  • Hand plank 2x60SANIye.
  • Elbow side plank 2x40 saniye 2 tarafada.

Fazla anlamam ama biraz bildiğim kadarıyla güzel bi plan. Düzenli yaparsanız her türlü faydasını görürsünüz ancak iyi dinlenme ve beslenmeyi ihmal etmeyin. Haftalık 1-2 gün off day yapmalısınız. Ben de buna benzer bir planı 2 ay boyunca hiç aralıksız yapmıştım ama off day olmadığından sürekli yorgun olmam dışında neredeyse olumlu bir etkisi olmadı.

Öncelikle, güçlü bir temel oluşturmak için programına temel bileşenler eklemeni öneririm: Squat, deadlift, bench press gibi temel barbell hareketleri vücudunu daha dengeli bir şekilde güçlendirecektir. Evde temel ekipmanların varsa bu hareketleri de ekleyerek programını zenginleştirebilirsin.

Öncelikle, güçlü bir temel oluşturmak için programına temel bileşenler eklemeni öneririm: Squat, deadlift, bench press gibi temel barbell hareketleri vücudunu daha dengeli bir şekilde güçlendirecektir. Evde temel ekipmanların varsa bu hareketleri de ekleyerek programını zenginleştirebilirsin.

Evde barfiks barım, şınav barım var. Sadece başka bir şeyim yok deadlifti falan 1 ay sonra bakarız. Salona yazılınca bu program hakkında görüşünüz nedir?

Fazla anlamam ama biraz bildiğim kadarıyla güzel bir plan. Düzenli yaparsanız her türlü faydasını görürsünüz ancak iyi dinlenme ve beslenmeyi ihmal etmeyin. Haftalık 1-2 gün off day yapmalısınız. Ben de buna benzer bir planı 2 ay boyunca hiç aralıksız yapmıştım ama off day olmadığından sürekli yorgun olmam dışında neredeyse olumlu bir etkisi olmadı.

Nasıl olmadı ya? :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı