Evde gitar öğrenilir mi?

sarrowx

Hectopat
Daha fazla  
Elektronik gitar çalmak istiyorum. Fakat kursa gidecek vaktim yok. Evde öğrenme imkanım var mı, başlangıç için önerebileceğiniz bir model var mı?

Evet öğrenilir fakat ileri düzey öğrenmek istiyorsanız aşırı yoracaktır, kurs da olsa aslında tam olurdu ama kursa gitmeden de öğrenilir elbette ki iş sizde bitiyor ek olarak bütçe nedir? Başlangıç veya orta halli bir gitar önerebiliriz böylece.

Öğrenirsiniz ama sabırlı olmanız lazım. Önce videolardan teknik öğrenip bunun alıştırmasını yapmanız lazım. Parmak hareketleri, pena vuruşları ve akor basma tekniklerini başta hallederseniz sonra bir şarkı çalmak istediğinizde önünüzdeki tek engel aşinasızlık olur. Ondan sonra da sevdiğiniz şarkıların rifflerini çalarsınız ve böyle böyle ilerlersiniz. Güncel piyasaya hakim olmadığından öneri yapamayacağım. Fakat amfi almayı düşünüyorsanız en ucuzunu değil parasının hakkını veren bir şey alın ki çaldıklarınızdan keyif alabilesiniz.

İkinci elde GRG 170 DX alınabilir. İyi bir gitar gayet. Amfi için ucuz Marshal modelleri pek beğenilmiyor. Blackstar modelleri bakılabilir. Pek hakim değilim amfiye ama.
Başlangıçta zorlayacak bir gitardır ayrıca ikinci elde temizi biraz zor bulunur, temizlerde de yalan söyleyen çoktur. Marshall asla alınmamalı ben de önermiyorum, zamanında çok kakalamaya çalışıldı bana :D Blackstar id core 10 tercih edilebilir başlangıç için fakat başlangıçta sisteme Guitar link ile bağlanılıp çalınmasını öneririm amfiye bütçe yoksa. Amfilerin 2.eline bakın ayrıca, 0 amfi almayın.

Başlangıçta zorlayacak bir gitardır ayrıca ikinci elde temizi biraz zor bulunur, temizlerde de yalan söyleyen çoktur. Marshall asla alınmamalı ben de önermiyorum, zamanında çok kakalamaya çalışıldı bana :D Blackstar ID Core 10 tercih edilebilir başlangıç için fakat başlangıçta sisteme Guitar link ile bağlanılıp çalınmasını öneririm amfiye bütçe yoksa. Amfilerin 2.eline bakın ayrıca, 0 amfi almayın.

Zorlarsa zorlar ama ileride değiştirme ihtiyacını minimuma indirir o gitar.

Zorlarsa zorlar ama ileride değiştirme ihtiyacını minimuma indirir o gitar.
Orası elbette ki öyle fakat insandan insana değişen bir kısım var, irade. Zorlanmaya başladığını fark edip iradesi güçsüzce bırakabilir ama diyorsa benim iradem sağlam, kesinlikle bu gitarın temizi ve uygun fiyatlısını bulursa kaçırmadan alması gerekir. Ayrıca çalacağı türe de değişebilir, belki kasasını sevmez artık cevap verirse ona göre konuşuruz :D

Kendi başınıza öğrenmeniz çok zor, bir çok kalıcı hata ile ilk temelleri atarsınız, tutuş,penalama teknikleri gibi.bunları düzeltmeniz çok zor olur, ilerlemeniz ve kendinizi geliştirmeniz önünde ciddi engel olur.bu ili gerçekten bilen birinin yerinde canlı desteği yada en azından uzman birinden 2-4 ay ders almak şart

Öğrenilir mi bilmem ama söylemesi kadar yapması kolay değil bunu, onu biliyorum. Birçok şey de olduğu gibi bunda da disiplin önemli. Birebir eğitimlerde öğretmeninden dolayı somut bir şekilde sorumluluğun oluyor. Ödevler olsun vs. disiplini sağlamak daha kolay. İnternette öyle değil. Ayrıca öğretmenin gitardaki hatalarını görüp bizzat elinden tutarak düzeltiyor. İnternette gitarı iyi bir şekilde anlatanlar olsa da nihayetinde pratik bir iş bu, teorik değil. Ne kadar doğru yaptığımı sansam da gitarla içli dışlı olan kuzenimi ziyaret ettiğim zaman elimden tutup göstererek düzelttiği çok şey oldu. Disiplini sağlasan bile bu son bahsettiğim kısım meçhul.

Bunları senin gibi evde gitar öğrenmeye çalışan biri olarak söyledim. Şahsen ben bıraktım gitar öğrenmeyi. Fırsatını bulunca doğru düzgün bir kursa gideceğim. Şimdilik YouTube'dan sevdiğim şarkıların derslerine bakıyorum sadece. Bunu yapabilmenin arkasında ise iyi kötü derslerden bir şeyler kapmam ve okullar açıkken müzik kulübüyle içli dışlı olmam var. Derslerimden dolayı kurslara katılmadım ama teneffüslerde, öğle arasında gitar bilen arkadaşlarımdan, bazen müzik hocasından bir şeyler kaptım. Özellikle doğru akor tutuşları konusunda yardımcı oldular.

Uzun lafın kısası, senin geçmeyi düşündüğün yoldan geçmiş biri olarak kendi tecrübemi paylaşayım dedim. Herkesin durumu benim gibi olacak değil. Ama boş gazlara gelmeni istemiyorum açıkçası. Kararı sen ver.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı