Evde hangi hayvanlar beslenebilir?

Obezden kasıt nedir hocam?

Görüntü var mı? Benim arkadaşım ki çok kilolu gibi görünmüyor.
Çok kilolu olması. Dediğim arkadaşım tekbirden sonra birer tane British ve Scotish aldı. Kafeslerine sığmıyorlar. En az 6 kilo olduğunu tahmin ediyorum ama tam kilosunu sorarım.

Çok kilolu olması. Dediğim arkadaşım tekbirden sonra birer tane British ve Scotish aldı. Kafeslerine sığmıyorlar. En az 6 kilo olduğunu tahmin ediyorum ama tam kilosunu sorarım.
1659600407940.png

Hocam benim gördüğüm böyle değil, yani hafif. Kilosunu sordum, cevap vermesini bekliyorum.

Benim gördüğüm tüm evde beslenen tekirler çok haraketli ve hep bir şeyler kırıyordu. Sokak kedisi olmasın dememin nedeni genelde hastalığı olmasa bile hep dışarı çıkmaya çalışıyorlar.

Kaç tanesinde var ki. Genellikle cins kedilerin çoğu Britiah veya Scotish olduğu için çok genetik hastalıkları var gibi gözüküyor.
Cins kedi olarak sadece o 2 ırkı mı biliyorsunuz?

Zaten sıkıntı büyüyene kadar yaptıkları. Ben illa cins alın demiyorum. Tekir alacaksanız da evde yaşayan bir tekirin yavrusunu alın.

Ayrıca her cins kedi genetik hastalığa sahip olmuyor. Büyük ihtimalle siz scotish Fold'lardan bahsediyorsunuz.

Kalıtsal hastalıklar o hastalığı taşıyan türlerin bir birleri ile çiftleşmesi sonucu yaygınlaşır. Hastalık çekinik bile olsa bir noktadan sonra türde kronik bir hastalığa dönüşebilir. Cins kediler saflığın korunması için sürekli aynı türle çiftleştirildiğinden hastalıklı bireylerin doğma şansı artar. Bu ilk durum.

Gelelim 2. duruma, bildiğin gibi doğal seleksiyon dediğimiz, güçlü bireyin yaşama zayıf bireyin ölme durumu diye bir şey var. Sokaklar bu işleyişin bir örneği, senin yavruyken sahiplendiğin cins kedinin annesi hasta bir kedi olabilir, sahibinin çabaları ile hayata tutunmuş "zayıf" bir canlı olma ihtimali var. Bu durumda yavrular da anne gibi zayıf olabilir, fakat eğer o anne kedi sokakta olsaydı çoğalamadan ölecekti. Yani bir annenin 5 yavrusu var ise zayıf olan 4'ü ölür kalan güçlü olan güçlü genlerini sonraki nesile aktarır. Fakat ev kedilerinde insan etkisi olaya dahil olunca az önce bahsettiğim 4 zayıf yavrunun belki de hepsi kurtulur ve zayıf genlerini bir sonraki nesile aktarımı zayıf yavrular doğmasına sebep olur. İşte senin sahipleneceğin cins kedinin böyle zayıf bir anneden doğma ihtimali var. Ha sokaktaki yavru da zayıf olabilir fakat o yavrunun annesinin ve babasının sokakta hayatta kalacak ve çiftleşecek kadar güçlü olduğuna emin olabilirsin.

Lafın özü sokak kedileri cins kedilere göre her zaman daha dayanıklı, daha sağlıklıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı