Evde nasıl spor yapılır?

Bende 14 yaşındayım spor yapıyorum ama program ağır barfiks barı ve 4X2.5, 4x5 dumbell seti aldım eğer düzenli olarak şınav, plank, koşu, mekik yaparsan yağını yakarsın kas yapmak istiyorsan yine şınav, mekik, plank, duvarda patlayıcı ve nizami şınav, diz üstü şınav ve dumbeller ile hareket araştır seni zorlayanı yap kısa sürede temelin olur söylediklerimi düzenli ve fazla tekrar yaparsan.

Calisthenics yapabilirsin. Kuvvet konusunda ve yağ yakma konusunda etkili. Ekipmana da ihtiyacın yok. Her gün düzenli şınav çek. 2 set tükeniş yap ardından, 15 dakika dinlen tekrardan 2 set tükeniş yap. Gidebildiğin kadar git. (bu taktiği 20 şınavdan fazla yapabiliyorsan uygula.) 20 şınavadan az yapabiliyorsan günlük bir tane arttırarak yap. Örneğin bugün en fazla 13 yaptın, yarın 14 sonra 15 sonra 16.. Bu şekilde 20, 25 tane yapmaya başlayınca dediğim diğer taktiği uygulayın. Şınavda ustalaşın farklı şınav çeşitlerini örenin diamond, ıncline, decline, alkışlı şınav, geniş tutuşlu şınav gibi şeyler. Ayrıca barfiks demiri alabilirsin çok iş görür. Mekik, squad, plank gibi birçok ekipmansız hareket var. Bunlar ile kasları belli bir güce, temele getirdikten sonra istersen dumbel ile serbest ağırlık antrenmanı yapabilirsin. Zaten dumbel ile omuzdan tut tricepse kadar bütün hareketleri yapabilirsin. Yağ yakma için de çok abartı şeylere gerek yok. Yağsız ye, temiz beslen, haftanın birkaç günü açık hava yürüyüş ve koşu yap.

hocam kaç tekrar yapmam gerektiği söylermisiniz

hocam işte yemek yeri sıkıntı. Evde ne varsa zorunlu olarak onu yiyorum. günde 3 öğün yemek ama ara öğün yok
Hocam günde 3 öğün yapıyor iseniz mesela sabah patates kızartması var diyelim yemeyin peynir zeytin yiyin öğlen makarna var diyelim yiyebilirsiniz sıkıntı yok akşamda genelde her evde et ve benzeri olur eğer ki akşamda et yoksa protein az da olsa almak için çiğ yumurta veya haşlama yiyip süt içip salam yiyin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı