Evde vücut geliştirebilir miyim?

Örnek olarak bir kaç temel şey yazayım;

Mesela yulaf ezmesi ve yumurta karışımı harika bir karışımdır. İçinde bol miktarda protein vardır. Ayrıca neredeyse tüm gününüzü karşılayabilecek kadar enerji sağlar.

Sığır bifteği. 120 gr ette yaklaşık olarak 24 gr protein 138 kalori ve sadece 4 gr yağ vardır.

Somon fileto. 120 gr balık etinde 207 kalori 23 gr protein 12 gr yağ vardır.

Tavuk göğüs eti. 200 gr tavuk etinde yaklaşık ; 205 kalori 38 gr protein 4 gr yağ vardır.

Patates (koyu renkli olanlar tercih sebebidir çünkü besin değeri daha yüksektir, ayrıca patates seçerken filizlenmiş ve çürük yerleri olmasın). Patates karbonhidrat bakımından oldukça zengindir.

Yeşillik olaraksa benim tavsiyem ıspanak yada karnabahar yerine kuşkonmazdır. Çünkü kuşkonmaz suyu süzme özelliğine sahiptir buda daha çabuk sıklaşma sağlayacaktır.

Başarılar. Kolay gelsin.

Fitnessa giden bir arkadaşım spordan sonra alınan duşun soğuya yakın bir suyla yapılması gerketiğini söylemişti bu da ufak bir bilgi olsun. :)

Soğuk su ile duş alınınca vücut kendini ısıtmak için daha fazla enerji harcıyor buda kalori demek bu da kilo azalması demek :)

Sıcak su kasların gevşemesine ve yaptığın sporun yarısının boşa gitmesine yol açtığını söylemişti. Ayrıca soğuk su demedim ılığa yakın, soğuk ile ılık arası olması gerekiyor suyun. :)

Evet dostum arkadaşlarımız zaten çoğunu yazmış ama kendine 4 kiloluk bir dumbbell al sonra vücudunun hangi bölgesini çalıştırmak istiyorsan Youtube'a yaz mesela; evde karın kası,evde bacak ve göğüs kası..Sonra uygulamaya başla 1-2 haftalık birşey değil bu 1-2 ay devam ettir.İmkanın varsa diyetisyene gitmeni tavsiye ederim.Böylelikle vücudun için gereken kalori miktarını öğrenmiş olup beslenmene daha dikkat edersen vücudun daha kolay şekil alır.Benim tavsiyelerim bunlar dostum. :)

Herkese teşekkürler, ademm abim sayesinde bi program eşliğinde evde baya çalıştım. Şu an hala devam ediyorum, önemli olan azim. Fitness dışında hiç kas yapılmaz efsanesi diye bir şey yok yani.

Spor salonuna gitmeden olmaz bu iş. 4 Kg dumbbell 2 hatfa sonra yetmeyecektir. Vücut yapmak primit yapmak gibidir ilk başı kolay gerisi malum. Istesende de iki aya şişmiş kaslara sahip olamazsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı