Evden çalışmak mı mantıklı yoksa dershaneye gidilmeli mi?

Abi gitmeyin şu dershaneye , tek esprisi çözemediğini hocaya çözdürmek oluyor onunda çözümü var bir ton uygulama. Kendinizden eminseniz bilgisayarın başına geçtiğinizde oyun oynamadan verimli şekilde çalışırım diyorsanız gitmeyin. Dersanede binbir türlü boş tip yüzünden verim falan alamayacaksınız zaten.
hocam çok genelleme yapmayın. dershanede 2-3 ogretmenden memnunum, sinif ortami sorunsuz, okullarin birincilerini koyuyorlar. ben burslu gittim. en basta on yargim vardi dediginiz gibi. yani biraz şans işi. @Drachaos sizi koydukları sınıf ve ogretmenler çok önemli.
 
Dershanelerin geneli kötü, ortalama bir anadolu lisesinden tek farkı kuralların gevşek olması.

Özel öğretmenden ders alman dâhâ da uygun miktarda para harcatır, dershanelerin çoğu cüzdandaki paraya gözünü kestirmiş durumda, gideceğin platform kaliteli bir kurum değilse vakit ve para harcama.
 
Ben de maalesef matematik hiç anlamıyorum. Bu arada sen meslek lisesine mi gidiyorsun, normal lise mi?
Meslek liseli mezunuyum evet hep hayatım oyunlarla harcadığım için bilmiyorum aslında az çok biliyorum ama hiç uzun zamandır kullanmadım hep derslerde uyudum

Evden çalışmak. YouTube hayal ettiğinizden çok daha iyi bir mekan.
Kaynak önerir misin ?

Bütçeniz varsa dershaneye gidin ama yoksa gitmeyin. 5 kuruş parasız dershaneye gidince ne moral ne motivasyon kalıyor ek olarak evden çalışarak ben başarırım diyorsanız evde kalın ama bu böyle düzelmez diyorsanız dershaneye gidin.
Ağustosa kadar dershane parası için çalışmayı düşünüyorum sizce mantıklımı evde başabilirim ama nerden başlayacağımı hangi kaynakları kullanacağımı bilmiyorum

O ne

Dershanelerin geneli kötü, ortalama bir anadolu lisesinden tek farkı kuralların gevşek olması.

Özel öğretmenden ders alman dâhâ da uygun miktarda para harcatır, dershanelerin çoğu cüzdandaki paraya gözünü kestirmiş durumda, gideceğin platform kaliteli bir kurum değilse vakit ve para harcama.
Özel öğretmen istemiyorum onlarda 250-350'den başlıyor ders başı ne öneririsin başka
 
Ağustosa kadar dershane parası için çalışmayı düşünüyorum sizce mantıklı mı evde başabilirim ama nereden başlayacağımı hangi kaynakları kullanacağımı bilmiyorum.

Ben bir kaynak bilmiyorum ama şöyle başlayabilirsiniz; uyku düzeniniz yoksa düzeltin, yeme içme düzeniniz yoksa düzeltin sağlıklı olmaya bakın ve zihninizi yormayın kötü bir psikoloji ile sınav kazanılmaz ek olarak Instagram üzerinden çok güzel sayfaları takip edebilirsiniz sürekli olarak indirimli kitap linkleri paylaşıyorlar eskiden bakıyordum ama şu an bakmıyorum. Son olarak planlı hareket edin hangi günler dışarı çıkacağınızı ve neye çalışacağınızı belirleyin bunun içinde rehberlik servisleri mevcut.
 
Özel öğretmen istemiyorum onlarda 250-350'den başlıyor ders başı ne öneririsin başka
O zaman kendi başına çaba sarf etmelisin.

Sosyal medyadan uzak dur, vitamin tüket, spor veya yürüyüş yap, kitap oku.
Genel olarak bağımlılık yapan şeylerden uzak dur, oyun-telefon vs gibi çünkü beynine ve vücuduna yoğun ve şiddetli dopamin kaynakları zarar verir.

Cinsiyedin erkek ise ilerleyen süreçte gelişimin sonucu olan tatmin hazzını arzularsın, içgüdü gibi bir şey bu.
 
Merhaba bu sene sınava gireceğim ama büyük ihtimal mezuna bırakacağım matematik temelim çok kötü çarpım tablosunu bile bilmiyorum. Türkçede kötü ama okuduğumu az çok anlıyorum. Sizce nasıl çalışmalıyım? Dershaneye mi gitmeliyim, gidersem hangisini önerirsiniz? Evden çalışırsam hiç bilmediğim konuları nereden öğrenebilirim?
Matematik öğrenmek için Bilişsel olarak kritik dönem aşılmış duruyor. Bu yüzden çok yüksek standartlarda bir dershane, çok iyi hocalarla bu kritik eşiği aşabilirsin ancak. Evde kendi kendine çalışarak başarman gerçekten imkansız niteliğinde.
 
Hocam çok genelleme yapmayın. Dershanede 2-3 ogretmenden memnunum, sinif ortami sorunsuz, okullarin birincilerini koyuyorlar. Ben burslu gittim. En basta on yargim vardi dediginiz gibi. Yani biraz şans işi. @Drachaos sizi koydukları sınıf ve ogretmenler çok önemli.

Evet sınıflandırma yapıyorlar lakin zeki olmaları boş yapmayacakları anlamına gelmiyor. 4 sınıf vardı not ortalamasına göre ayrım yaptıklarında 2. sınıfa düşmüştüm. Her ders kaynatmıyorlardı tabii ki ama dershanedeyken sürekli bunların hepsini dershane olmadan da yapar mışım hissi vardı üzerimde.
 

Geri
Yukarı