Everest 1650 watt PSU takıldıktan sonra sistem açılmıyor

ceyhun80

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar güç kaynağını taktım, Everest 1650 watt yeni aldım. Bilgisayarımdaki donanımlar Aorus Master Z390, i5 9. nesil işlemci, 16 GB RAM, ekran kartı ASUS ROG STRIX RX 580. bilgisayarıma güç kaynağını bağladım ancak açmak istediğimde tık diye güç kaynağından ses geliyor ve açılmıyor bilgisayar ancak anakarta ve ekran kartına elektrik gidiyor. Neden olabilir ve ne yapmam lazım, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 500+80 vardı zaten ama kasayı aldığım arkadaş ekran kartına 8 pin yerine ilkel yolla 6 PIN'i takmış CPU'ya da 8 pin 1 slotu takabildim diğer slot boş kaldı yani bu pcu hem pin açısından hem de güç açısından yetersiz kaldı adam pinleri kesmiş ekran kartını öyle beslemiş ve 8+6 pinde 2 pin boşta.

Gittikçe detaylanıyor...

Bende 500+80 vardı zaten ama kasayı aldığım arkadaş ekran kartına 8 pin yerine ilkel yolla 6 PIN'i takmış CPU'ya da 8 pin 1 slotu takabildim diğer slot boş kaldı yani bu pcu hem pin açısından hem de güç açısından yetersiz kaldı adam pinleri kesmiş ekran kartını öyle beslemiş ve 8+6 pinde 2 pin boşta.
İyi bari ekran kartına bi şey olmamış.

Gittikçe detaylanıyor...
Gece gece iyice meraklandım başka neleri swaplamış acaba?

Bu arada anakart CPU güç girişinde 2. güç girişini eğer çok fazla güç isteyen bi işlemci yoksa takmaya gerek yok diye biliyorum. Z390 üst düzey bir anakart modeli olduğu için üst düzey işlemcilerle de kullanılabilsin diye fazladan güç girişi var üst düzey işlemcileri besleyebilmesi için. Sıradan 65 Watt'lık bir işlemciyi tek 4 pin CPU güç kablosu ile beslemesi gerek.

Bu arada anakart CPU güç girişinde 2. güç girişini eğer çok fazla güç isteyen bir işlemci yoksa takmaya gerek yok diye biliyorum. Z390 üst düzey bir anakart modeli olduğu için üst düzey işlemcilerle de kullanılabilsin diye fazladan güç girişi var üst düzey işlemcileri besleyebilmesi için. Sıradan 65 Watt'lık bir işlemciyi tek 4 pin CPU güç kablosu ile beslemesi gerek.

i5 9.nesil var üstünde.

Bunu da iade edeceğiz gibi duruyor anakart pcuyu beğenmedi.
İlk PSU ile deneme yaparken işlemci veya ekran kartını bozmuş olmayasınız? Umarım öyle değildir. Bi de yani dediğim şekilde kapatıp statik enerjiyi atmayı denediniz mi? Kalitesiz bi marka diye illa bozuk çıkacak diye bi durum yok.

İlk PSU ile deneme yaparken işlemci veya ekran kartını bozmuş olmayasınız? Umarım öyle değildir. Bir de yani dediğim şekilde kapatıp statik enerjiyi atmayı denediniz mi? Kalitesiz bir marka diye illa bozuk çıkacak diye bir durum yok.

Yok sonra eski PSU'yu taktım kullanmaya devam ettim şimdi eski PSU'yu yarın geri takacağım mecbur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı