Everest Güç Kaynağı Oyundayken Ötüyor

Uğurcansalt

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı kasım 2016 gibi toplamıştım lakin topladığımdan beri bu sorun ile karşı karşıya kalıyorum. Bazı oyunları açtığım zaman PSU resmen çığlık atar gibi ötüyor "ffffffffffffffzzzz" diye (tiz bir sesle). Oyunu kapadığım zaman ya da alta aldığım zaman ötme işlemi duruyor. Kullandığım güç kaynağı EVEREST RAMPAGE TITAN 80PLUS BRONZE 750W USB 3.0 MidT ATX kasanın içinde bulunan Bronz sertifikalı bir güç kaynağı arkadaşlar ve şunu da belirtmek isterim bu sorunu en fazla ETS 2 oynarken yapıyor. Rainbow Six Siege oynarken daha düşük bir ses ile yapıyor, LoL oynarken ise hiç yapmıyor. Ağır oyunların bazılarında hiç yapmıyor. Ghost Recon Wildlands gibi bazılarında ise çok az yapıyor. Bu sorunun kaynağı nedir, bilginiz var mı? Patlayacak diye çok korkuyorum, elimde kalmasın :D

Not: Arma 3 (Yapmıyor) - CS GO(Yapmıyor)- Sniper Elite 4(Duyulmayacak kadar az yapıyor)-Pubg(Belirgin bir şekilde yapıyor)-COD WWII(Yapmıyor)

Anlayamadım gitti arkadaşlar sorunu :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz zaten baştan Everest PSU alarak hata yapmışsınız. Bende 2014'de bilinçsizce Everest PSU almıştım. Sonra anladım ki PSU değil saatli bomba almışım. Isınıyor ses çıkarıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik-elektronik yönünden açıklaması bence şöyle olabilir; PSU'da Everest iyi bir marka değildir gerçekten de ve vasat marka olup etiketinde yazan 750 watt belki gerçek değerinde olamayabilir, (Örneğin benim elimdeki Everest'te max 300 watt yazıyor nostaljik olarak sakladığım birinde ve bu max. ifadesi özellikle vardır) ve bu nedenle bazı zorlayıcı oyunlarda fazla amper çekildiğinde smps trafosundaki ferrit çekirdek, aşırı doyuma geçip bu 750 watt sınırını zorlayarak ve trafonun iç içe geçen bazı yapıştırma bağlantıları da pek iyi olmadığında buradan titreşimle bir ses yapıyordur. Bazen tasarruf ampüllerinin nadir de olsa biraz fazla ses yaptığını duyup smps'li ferrit trafolarını, bobinlerini biraz kurcalarsanız örneğin bu fazla gelen sesler azalıp kesilebilir.

Yani bu sesin gelmesi mutlaka bozulup devre dışında kalacağı demek değilse de o pik anlarında aşırı mağnetik doyuma gelen bu ferrit çekirdeğin biraz zorlandığını, titreşim yapabilecek gevşek noktalarının da bulunması durumunda, onları titreştirip bir ses çıkarabildiği düşünülmelidir. Çok iyi markalarda, hem etiketindeki güç değerinin gerçekliği hem de imalat sırasında bu türden ince detayların göz ardı edilmemesi nedeniyle zaten bizlerin bu üstün ve daha iyi markalara olan güveni çok artmaktadır, gerçeğini kabul etmek gerekirse.

Bir de tiz bir ıslık sesi duyulursa çoğu kez ferrit trafolarda bir sıkıntı, iç bağlantı problemi olup elektriğin bu noktalardan geçmeye çalıştığı ama tam geçemediği için bu uzun ve tiz ıslıkların duyulduğu (Bu durumda PSU zaten arıza moduna geçebilir, çıkışa akım veremez) akla getirebilir. Ancak sizinki bundan daha farklı ve çıkış voltajlarını üretip pc'yi yine çalıştırıyor, yani benim bazı yaşadıklarımdan çok daha farklıdır.

Ama içinizin çok rahat edebilmesi için veya gönül rahatlığı için onu sadece 750 watt. sınırını hiç zorlamayacak düşük güçteki (PSU'nun sadece yarı gücünü çekecek) elemanlarla tıoplanmış pc'lerde rahatça kullanabilir veya satıp elinizden çıkarabilirsiniz. Bu seçim sizindir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim fakat şu an psu değiştirebilecek maddi durumum yok ama garantisi devam ediyor eğer olurda bir sıkıntı yaşarsam garanti bunları karşılarmı ? Birde olurda ekran kartı veya farklı bir cihaza zarar gelirse psudan ötürü garanti kapsamına girer mi ?
Not:Bronz sertifikalı olması ek bir garanti sunarmı ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı