Everest PSU alınmış ise ne yapılmalı?

fatih3830

Kilopat
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum konuyu çok araştırdım ama tam bir cevap bulamadım.
2 hafta önce bir sistem topladım ve çok tecrübeli olmadığım için Vatandaki arkadaş PSU'yu Everest 700w 80+ bir PSU seçti, sonrasında ise hiç bir olumlu yorum bulamadım ve sistemi de almış bulundum bu arada. Sormak istediğim artı bir bütçem yok 1 sene zarfında bana büyük sıkıntılar çıkarır mı inşallah 1 seneye degistiririm.
Sistem özellikleri ;

İşlemci AMD Ryzen 7 1700x
Anakart MSI B350 tomahawk
Ekran kartı MSI GTX 1060 6GB
Soğutma XIGMATEK SCYLLA 120 EN8613 120MM Sivi soğutma sistemi

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun bir şey olduktan sonra diğer parçaları kullanılamaz hale getirmesiyle sonuçlanacaksa her elektrik kesintisinde, uzun süre yükteyken kişiyi huzursuz edecek ise bir şeylerin olmasını beklemeden hemen önlemini almak gerekir. Söz konusu marka kendisiyle birlikte diğer donanımları da beraberinde çöp etmesiyle ünlü olursa iş ihtimallere bırakılmamalıdır.

Agustoa ayından beri 1080’li sistemde Everest PSU kullanıyorum bir kere hatası olmadı ki oturduğum semtte cok elektrik gider gelir o yüzden buradaki abartılı yorumları kafanıza takmanıza gerek yok gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz başka PSU alana kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Everest'in iyi olduğunu söylemiyorum ama o kadar da kötü değil. Arkadaşım 1 yıka yakındır Everest PSU kullanıyor daha hiçbir sıkıntısını görmedik. GTX970'lerde Coil Whine sorunu vardı o zaman bir daha Nvidia kullanmayalım. Everest'e yaptığınız muamele bu. Everest diğer markalara göre kötü fakat kullanılmayacak kadar kötü değil. @Jira @Pantheon bu söylediklerinizin dayanağını da gösterir misiniz?

Coil Whine olan modeller Founders Edition mu idi? Benim bildiğim sadece GPU Nvidia'ya ait oluyor FE olmayan modellerde. Yani Coil Whine yapan bobini Nvidia üretmiyor.

Ben bu foruma geldiğimden beri bir tane iyi yorum görmedim Everest ile ilgili keza @Recep Baltaş her defasında önermediğini dile getiriyor. Bu denli teknolojiye hakim biri önermiyorsa illa ki bir durum vardır.

Aynı bütçeye daha kaliteli ve uzun süre garanti veren markalar varken gidip Everest almak mantıklı değil. Hatta Everest'in Bronz sertifikasının bile gerçek olmadığını okumuştum.

Bir kişi gömer diğerleri onu takip eder. Evet everest iyi bir marka değil ama 300 TL vermişsin. Ucuz güç kaynakları kadar olacağını sanmıyorum. Kullanılabilir.

Dediğim gibi Everest'i asla önermem fakat kullanılmayacak kadar değil. Eğer alınmışsa kullanılabilir. Fakat seçilmesi hatadır. Ben bugüne kadar hiçbir yerde yok PSU'm patladı diyeni duymadım. Ama geçen arkadaşımın kullandığı Zalman 500W modeli gerilim değişiminden dolayı -ve bu olay anlık oldu- yandı. İçinden sıvı akmaya başladı vs. Fakat şuan sıkıntısız bir şekilde Everest'i kullanıyor. Sonuç olarak hiçbir şekilde önermem alınması saçmalıktır fakat alındığında kullanılabilir.

Bir an önce değiştirilmeli. Ben o sistemi 1 yıl Everest PSU'ya asla emanet etmezdim.
Benim PSU 700 watt ve 80 plus sertifikası yok. Henüz bir sıkıntıya rastlamadım. Önemli olan verdiği güç değil mi? Evet belki kalitesiz olabilir ama sonuç olarak o da power.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…