Everest Rampage 75 Sese Duyarlı LED Döşeme

zevheri

Kilopat
Katılım
15 Ekim 2015
Mesajlar
1.162
Makaleler
6
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar. Ben kullandığım masaüstü bilgisayarın kasasına 4 lira gibi ucuz bir fiyata led döşedim. Fakat ben bu ledleri sese duyarlı yapmak istiyorum.
Yani hoparlörden kasaya bir kablo olması hem kötü görünür hem de kablolar zaten çok karışık iyice ortalık karışır. Zaten buffer da 10v ile çalıştığı için tam aydınlatamıyor ledleri.
Ledler klasik 12v'luk led. Molex çekerek çalıştırdım. Sizden yardım istediğim nokta anakarttan sesin dalgasına göre ledleri kontrol edebilir miyim?
Bu arada belki lazım olur. Kasam, anakart ve görüntüsü.

EVEREST RAMPAGE 75 GAMİNG
Kasam.

Asus m4a78lt-m le Anakartım.

Son olarak bu da görüntü.


20160309_125943.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vumetre devreleri mevcut onları kullana bilirsin. Yalnız onda ledleri farklı farklı bağlaman gerekiyor, hoparlör çıkışını işgal etmen gerekiyor. Bir de her led olacak yere bir şerit bağlamayı düşünürsen de bu sefer transistörlü bir yükseltme sistemi kurman gerekiyor. Daha basit yolu var mı bilgim yok maalesef.
 
İnternet de böyle bir şey buldum. Yaptım fakat olmadı.
Screenshot_1.png


Tip 31 yerine BD243 kullandık ama ondan sorun çıkacağını sanmam. Elektronikçi adamla beraber kitaptan baktık aynı özellikler Tip31 ile.
 
Bunda sadece sese göre hareket olur. Benim dediğim olayda sesin frekansına göre ledler yanıp söner. Ama bu daha güzelmiş :) Bağlantıları düzgün yaptıysan çalışması lazım aslında.
 
Yöntemi ben de beğendim ve muhtemelen çalışır. Fakat elektronikçi uzak ve bu arada konuya bakıp bilgi edinecek arkadaşlar için T31 veya BD241 kullanırlarsa muhtemelen benim yaşadığım sorunu yaşamazlar. Ve bir de stero bir jak alın mono çalışmıyor :hasta:. Bu arada vaz geçmememin asıl sebebi ise bu işlemi yaptığımda hoparlörlerde %10-%20 gibi bir ses kaybı güç kesintisi oluyor. Yeni havya aldığımda anakarta minik bir işlem yapabilirim. Konu kapatılabilir :).
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı