EVGA GTX 1070 Ti overclock sonrası oyunlar çöküyor

zed43

Hectopat
Daha fazla  
EVGA GTX 1070 Ti ekran kartıma az miktarda overclock işlemi yaptım. Oyuna girdikten saniyeler sonra oyun kendini otomatik kapatıyor. Herhangi bir sürücü çökmesi ya da mavi ekran falan da almıyorum. Sadece oyun kapanıyor. Overclock yapmadığım zaman böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Acaba güç kaynağı mı yeterince besleyemiyor kartı? Bu arada güç kaynağım Evga 750 G3 gold sertifikalı 750 watt güç kaynağı. İyi Sosyal'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kartın sınırını bulmuşa benziyorsunuz zaten çoğu kart en fazla 2Ghz ye çıkabiliyor.

Sorunun PSU’nuzdan kaynaklanmıyor olması lazım nedeniyse PSU kaynaklı sorunlar çok daha kötü sonuçlarla sonlanır.
Güç kaynağınızda sorun olsa emin olun ki sistem kapanırdı siz sadece uygulama crash hatası alıyorsunuz bu da çipinizin O.C ye dayanamadığından kaynaklanmakta.

PSU'nuz gayet sağlam ve kaliteli bir PSU.

Ayrıca bende 1070Ti kullanıcısı olarak sizin tam tersiniz olarak downclock yaparka -400 de kullanıyorum kart maksimum 55-60 derece oluyor öneririm :LOL:.

Güç kaynağınızda sorun olsa emin olun ki sistem kapanırdı siz sadece uygulama crash hatası alıyorsunuz bu da çipinizin O.C ye dayanamadığından kaynaklanmakta.

PSU'nuz gayet sağlam ve kaliteli bir PSU.

Ayrıca bende 1070Ti kullanıcısı olarak sizin tam tersiniz olarak downclock yaparka -400 de kullanıyorum kart maksimum 55-60 derece oluyor öneririm :LOL:.
Downclock yapmak bazı online oyunlarda gerekebiliyor. 8600k işlemci ile kullanıyorum. Battlefield 1 oyununda bariz darboğaz yaşıyorum. Haliyle GPU' nun performansını düşürmek zorunda kalıyorum.

İntel yeni yeni diye millete aynı işlemcileri ısıtıp ısıtıp veriyor AC Origins'te i7 6/7700K'lar bile darboğazdan oynanamaz halde. İ9 serisi deseniz cep yakar.

Kartın sınırını bulmuşa benziyorsunuz zaten çoğu kart en fazla 2Ghz ye çıkabiliyor.

Sorunun PSU’nuzdan kaynaklanmıyor olması lazım nedeniyse PSU kaynaklı sorunlar çok daha kötü sonuçlarla sonlanır.

Çözüm

Daha önce sahip olduğum ekran kartına overclock yaparken oyunlarda grafik bozulmaları ya da sürücü hatası falan alıyordum. Oyunun herhangi bir sürücü hatası ya da grafiklerde bozulmalar olmadan kapanması garibime gitti açıkçası. Normalde bir sürücü hatası vermesini beklerdim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı