EVGA GTX 1070 Ti overclock sonrası oyunlar çöküyor

zed43

Hectopat
Daha fazla  
EVGA GTX 1070 Ti ekran kartıma az miktarda overclock işlemi yaptım. Oyuna girdikten saniyeler sonra oyun kendini otomatik kapatıyor. Herhangi bir sürücü çökmesi ya da mavi ekran falan da almıyorum. Sadece oyun kapanıyor. Overclock yapmadığım zaman böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Acaba güç kaynağı mı yeterince besleyemiyor kartı? Bu arada güç kaynağım Evga 750 G3 gold sertifikalı 750 watt güç kaynağı. İyi Sosyal'ler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kartın sınırını bulmuşa benziyorsunuz zaten çoğu kart en fazla 2Ghz ye çıkabiliyor.

Sorunun PSU’nuzdan kaynaklanmıyor olması lazım nedeniyse PSU kaynaklı sorunlar çok daha kötü sonuçlarla sonlanır.
Uygulamayı kapatınca herhangi bir sürücü çökmesi hatası alıyor musunuz?
Hayır sadece bir anlığına bilgisayar donuyor gibi oluyor sonra çalışan program hata verip kapanıyor. Belki max TDP değerini aştığım içindir diye düşündüm ama bellek frekansını düşürüp GPU frekansını arttırınca yine aynı değerlerde kapandı. Bu seride ASIC değerine de bakamıyoruz.

Her kartın çıkabileceği overclock değerleri maalesef aynı olmuyor. Bazı modellerde daha fazla OC imkanı olabiliyor. Benim kart OC açısından çok zayıf kalıyor. 2150 MHz benim kart için bir hayal.
Güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm. Sonuçta 2*8 pin ek güç beslemesine ihtiyaç duyuyor kart.

Güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm. Sonuçta 2*8 pin ek güç beslemesine ihtiyaç duyuyor kart.
Bazı modellerde 8 pin yanında ek güç girişleri de oluyor. Benim kart tek 8 pin girişi kullanıyor. 1.093V limitine gelince uygulamayı kapatıyor.
Büyük ihtimalle güç kaynağı ile alakalı değildir. Şuanki kartınız stabil şekilde en fazla ne kadara çıkabildi?

Son düzenleme:
Bazı modellerde 8 pin yanında ek güç girişleri de oluyor. Benim kart tek 8 pin girişi kullanıyor. 1.093V limitine gelince uygulamayı kapatıyor.
Büyük ihtimalle güç kaynağı ile alakalı değildir. Şuanki kartınız stabil şekilde en fazla ne kadara çıkabildi?
2075 ile 2050 mhz' de stabil çalışabiliyor.

Videoda görebileceğiniz gibi kart O.C yapılabiliyor herhangi bir kısıtlaması yok kartın yalnız kendinizde demişsiniz ''sınırlarını görmek istiyorum'' stabil bir değerden sonra zaten üstüne çıkma ihtimaliniz gittikçe düşer ki kart O.C yaptıktan sonra daha hızlı ısındığı için daha hızlı bir biçimde Clock ayarını düşürür. Ayrıca eski kartınızda da sorun yoksa slicon lottery'i kaybetmişsiniz demektir(şansınıza kötü çip gelmiş yani) ama bu size herhangi bir sorun yaratmaz sadece O.C şansınızı düşürür ki 2050Mhz bile gayet yeterli bir değer olmasına karşın 4K monitörde 2050 Mhz bile yetmez o yüzden ekran kartınızı monitör değiştirdiğinizde değiştirmenizi öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda görebileceğiniz gibi kart O.C yapılabiliyor herhangi bir kısıtlaması yok kartın yalnız kendinizde demişsiniz ''sınırlarını görmek istiyorum'' stabil bir değerden sonra zaten üstüne çıkma ihtimaliniz gittikçe düşer ki kart O.C yaptıktan sonra daha hızlı ısındığı için daha hızlı bir biçimde Clock ayarını düşürür. Ayrıca eski kartınızda da sorun yoksa slicon lottery'i kaybetmişsiniz demektir(şansınıza kötü çip gelmiş yani) ama bu size herhangi bir sorun yaratmaz sadece O.C şansınızı düşürür ki 2050Mhz bile gayet yeterli bir değer olmasına karşın 4K monitörde 2050 Mhz bile yetmez o yüzden ekran kartınızı monitör değiştirdiğinizde değiştirmenizi öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim endişem güç kaynağının yetersiz kalıp kalmadığı aslında. Yoksa fazlasıyla yeterli normal hızlarında bile şimdilik.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı